SANIRAN DIVLJI DEPONIJ

0
Ovo je bio veliki divlji deponij

 

U rezervatu ptica na Savici danas su okončani radovi na uklanjanju divljeg deponija čime je otklonjena opasnost zagađivanja obližnjij jezera.

-Odvezli smo šest i pol tisuća tona otpada za što nam je bilo potrebno mjesec i pol dana –kaže direktor Čistoće Goran Brajdić- Bilo je tu i glomaznog, mješanog i komunalnog otpada. S obzirom da su nam nedostajali kapaciteti za ovaj posao uz nae redovne poslove,  uskočile su nam u pomoć i Zagrebačke ceste. Sav taj otpad se usporedo s odvozom razvrstavao i zbrinut je.

S obzirom da su nesavjesni građani otpad bacali i u jezera , ribolovci koji upravljaju tim područjem će se angažirati u vađenju otpada a u narednh deset dana će se javnosti prezentirati sve divlje deponije u Zagrebu kao i plan njihove sanacije.

-Na žalost –rekao je gradonačelnik Bandić- ovakve deponije ne radi nitko drugi nego Zagrepčani- pod okriljem mraka otpad se baca bilo gdje. Ovaj očišćeni prosor će se zatvoriti rampama i nadzirat će se svaki ulazak tako da više nećemo strepiti od neodgovornih pojedinaca koji zagađuju svoj grad.

ŽELJKO KRZNARIĆ

foto ŽELJKO KRZNARIĆ

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime