Subota , ožujak 17 2018
Početna / Cobra / Fotografija dana: Gumi problemi (ili neki drugi)

Fotografija dana: Gumi problemi (ili neki drugi)

Nekad smo se svi više vozili biciklima. Automobila je bilo puno manje nego danas, bili smo u puno boljoj formi i zdraviji nego danas, a to, kako su ga neki majstori jezika nazvali “međunožno guralo” je bilo prijevozno sredstvo prisutno u skoro svakom domu (obično u više komada).

Nedavno smo u jednoj video emisiji u našem studiju ugostili dvije sisačke legende novinarstva: Zdravka Strižića i Vladimira Pajtlara  – svjedoke burnih vremena koja su prohujala tim gradom. Pajtlar nam je u pauzi snimanja pričao zgode i nezgode sa sisačkih ulica od prije pedesetak godina, a kako su tadašnji ljubavnici svojim curama išli u noćne posjete biciklima, znalo je često doći do raznih problema, a Pajtlar je to nazvao “gumi problema”.

Prije nekoliko dana na novoj biciklističkoj stazi uz šetnicu obale Kupe u Sisku, stazi koju većina ljudi nije uopće percipirala na način da se tom stazom voze biciklisti i da nije za pješake, snimio sam zanimljiv prizor.

Jedan od današnjih biciklista, sa svojim međunožnim guralom koje uopće ne sliči na ona od prije pedesetak godina imao je tehničkih problema, zastao je, prevrnuo bicikl na sjedalo i potražio u čemu je problem. Gumi problemi? Tko će ga znati.

A i to međunožno guralo me na nešto sasvim drugo asocira.

Ma ne….

M.Šantek

 

Moglo bi vas zanimati

Svjetlosna priča iz metropole

U Zagrebu se upravo održava Festival svjetla. Spektakularan događaj kojeg vam svakako preporučujemo da uživo …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *