Subota , veljača 24 2018
Početna / Cobra / Na brdu uvijek sija sunce (CBS)

Na brdu uvijek sija sunce (CBS)

U subotu, 10. prosinca, poslijepodne je Petrinju počela prekrivati gusta magla. Razbila je i prekrila i ono malo sunca, plavog neba i radosti što je bilo darovano ljudima.

Ali na brdu uvijek sija sunce . Provezao sam se kroz Ciganjsko Selo i uz Popovu šumu izbio iz magle ponovno na sunce i komad plavog neba. Grad je nestao ispod mene, a ispred se pojavila duga, prazna cesta koja vodi od zgrade vodovoda do raskršća sela Cepeliš i Križ Hrastovački.

Brda Hrastovačke gore su neprepoznatljiva u psihodeličnom kontra svjetlu, sve blješti u nestvarnoj slici, kao da sam iznenada upao u video spot grupe Pink Floyd.

Iz velikih brda zemlje uzdiže se dim. To se topi mraz na suncu pored velikog betonskog zdanja izgrađenog nedavno u ovim velikim radovima projekta na poboljšanju vodovoda i kanalizacije.

Na tabli naslonjenoj na ogradu piše da je to Prekidno – kompenzacijska vodosprema sv. Trojstvo- što god to značilo. Iz nje vire plave cijevi, unutrašnjost je šuplja i akustična, a okolina puna debelog smrznutog blata izgaženog kotačima kamiona.

Niz cestu se niže red košnica u kojima spavaju rojevi pčela. Sada miruju – zima je. I nekoliko breza na kojima je razapet komad papira na kojem piše telefonski broj i natpis da se prodaje. Ne piše što.

I nekoliko starih drvenih i davno napuštenih kućica koje gledaju u to sunce na zapadu koje blješti. Uskoro će noć. Uskoro će i ovdje doći gusta petrinjska magla. Ali u ovom trenutku je sve tiho, mirno i pomalo toplo. I neki bijeli golf četvorka koji hita prema tom Petrinja Gradu.

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

Uvijek sam sanjao da me asimilira Sedma od Devet

Jasenko Houra je sanjao da bude heroj ulice, Goran Bregović je sanjao noćas da je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *