ZEZOSKOP 11. 10. 2017.

0

Kako potrošiti milijardu kuna u par koraka

– ‘Alo, jel’ to Viktorija Sikrit?

– Dobar dan. Ovdje Victoria’s Secret Balkan Branch. Kako Vam mogu pomoći? (cvrkutavi ženski glas)

– E, dobar dan, dobar dan. Znadeš ‘vaka ti je situacija, ja ti zovem iz vel’ke rećemo firme vode u Hrvatskoj, a u njozi radi dosta ženskadije. Pa sam mislijo, pošto se našlo nekih para sad da t’ ne pričam oklen, a ja sam tute glava, jel’, a ‘nako sam jako duševan čo’ek, volim ljud’ma dati tako nešto… ono da su sretni i zadovoljni. Jerbo kade su ti oni zadovoljni i pos’o ti ide k’o podmazan i ni’ko ništa ne pita, razumiješ ti mene.

– Što bi gospodin želio? (cvrkutavi glas s dozom zbunjenosti)

– Ma ja sam ti za nji’ mislijo, za ženskadiju iz firme razumiješ, kup’ti nešto da ih pravo razveselim. A jedan moj dobar poznanik koji se razumije u te stvari rek’o mi je da se ženske najviše razvesele kada dobiju taj Viktorija Sikrit.

– Vaš poznanik je u pravu gospodine. Svaka žena se jako veseli takvom poklonu. Sve naše klijentice su izuzetno zadovoljne našim proizvodima. A moram napomenuti da su isto tako i njihovi partneri jako zadovoljni. (cvrkutavi business, povjerljivi glas)

– E to ti ja i tražim. Nego, recide ti meni kol’ko košta to?

– Cijene naših proizvoda su različite. Ne znam što bi Vi gospodine željeli. Jeste li možda pogledali naš katalog? On je naime dostupan i na internetu. (profesionalni cvrkutavi glas)

– Ma jok. Nisam ti ja za te kompjutore, a nisam htio malu, mislim sekretar’cu, s time opterećavat, a i onda ne bi bilo iznenađenje.

– Razumijem. Želite li možda da Vam ja predložim nešto? (cvrkutavi glas s dozom konspirativnosti)

– Ta ti valja. Recide mi što imaš i pošto? Al’ nemoj mi neki bofl, razumiješ?

– Nema problema gospodine. Mogu Vam ponuditi recimo grudnjake iz naše kolekcije Very Sexy kao Push-up Bra po cijeni od 400,00 do 521,22 kn, ili kao Balconet Bra koji koštaju od 359,60 do 521,22 kn, ili kao Lace & Mesh Long Line Bralette po cije… (cvrkutavi glas biva naglo prekinut)

– Štaaaa? Kol’ko si reka? Više od četrsto kuna grudnjak i gaće???? Pa jestel’ vi normalni?

– Cijena koju ste čuli je samo za grudnjak, gospodine. Gaćice koštaju posebno. Uostalom naše cijene su s obzirom na kvalitetu vrlo povoljne. (uvrijeđeni cvrkutavi glas)

– Samo za grudnjak, Iruda ti?! A pošto su gaće?

– Gaćice koštaju od 68,69 za pamučne do preko 200 za čipkaste. (kiseli cvrkutavi glas)

– Jedne?

– Da gospodine. Jedne! (skini mi se s one stvari cvrkutavi glas)

– Meni reče poznanik da je to kod vas skoro džabe i da je zato on za svoju ženskadiju kod vas nabavlj’o. A pošto i kod nas i kod njega radi otpril’ke isti broj ljudi, reko’ što ne bi i ja kupio.

– O kolikom broju ljudi govorite? (vrlo zbunjeni cvrkutavi glas)

– O četr’es ‘iljada, koja ‘iljada gore-dole.

– Četr… Oprostite za kakvu to firmu Vi radite? (frapirani cvrkutavi glas)

– Ja t’ mala, ovo samo tebi u povjerenju… razum’ješ. Ja t’ radim za vladu, a ti znaš da u ministarstv’ma radi više od četr’es ‘iljada ljudi. Među njima ženskih kol’ko ti Bog ‘oće. A i kod mog poznanika radi kad se sve zbroji otprilike tol’ko. Kolega iz vlade mi reče, on ga pozna bolje od mene – moguće su neki rod ili tako nešto, da se slobodno oslonim na ono što on predloži jer mu što se tiče nabave i prodaje nema ravna na kugli zemaljskoj. I ovaj mi reče uzmi Viktoriju Sikrit ne’š pogriješit’. Ja kol’ko kontam ovo bi koštalo debelo preko 20 milijuna kuna. Ne znam kako je on mog’o tol’ko iskeširat.

– Kažete da i kod Vašeg poznanika radi oko 40.000 zaposlenika? (znatiželjni cvrkutavi glas)

– Da.

– Moram Vam onda, naravno u strogom povjerenju, reći da je Vaš dotični poznanik potrošio puno veću svotu novca od ove vaše sume. (ironični cvrkutavi glas)

– A kol’ku to?

– Milijardu kuna. (zluradi cvrkutavi glas)

– Jebo te Irud?! Pa oklen mu tol’ko…

– Dragi moj gospodine, ako Vi ne znate od kuda njemu novac pitajte kolegu iz vlade koji Vas je i upoznao s njim! (spuštena slušalica)

– ‘Alo! ‘Alo! A vide male što se uvrijedila. Šta ću joj ja kad nije zainteresirana za biznis. E pa Viktorija ako ne’š ti ima ‘ko ‘oće. Ajmo sade onda zvati onoga… kako li se ono zove, Đimi Ću ili Ćeš, Će… đava bi ga znao.

ZA ZEZOSKOP A. OLUJIĆ

NAPOMENA: Svaka sličnost sa stvarnim osobama, tvrtkama, proizvodima i ministarstvima je slučajna!

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.