E, MOJA HRVATSKA

0

Postoje trenuci u životu kad čovjek koji i ne mora biti praznovjeran, ugledavši ružnu, crnu mačketinu koja mu pretrči ispred auta kojim je s obitelji krenuo put mora, pljune tri puta da bi izbjegao neku zlu kob, neku nevolju na putu, “ ne zbog sebe, nego zbog obitelji.“
Slično mi se, ovako praznovjernom, omaklo kad sam čuo da je HNS dao podršku Plenkiju. Ne zbog Plenkija, nego zbog ljevice koja je počinila samoubojstvo, ili se to samo tako čini, jer ni ljevica nije što je nekad bila. U njoj ubojice svojih glasača čame i čekaju, da se domognu pozicije, vlasti, sve tobož u javnom interesu, uštede 120 milijuna kuna, a ne zbog sebe i svojih „teško stečenik“ esdepeovskih mandata.
Neki su spremni sramotiti familiju jer sami nemaju srama, ali familija će pamtiti izdajnike. Neki trljaju dlanove, s jedne i druge strane. Zajebali su ljevicu, rasturili je narodnim parama. Likuju u svojoj nadmoći ili „nadmoći“ čineći Hrvatsku plavom. Kažu „HR je poplavila“, i zbog tog urliču najveći pljuvači jednoumlja. Sad je ovo nešto drugo. Jednoumlje u kojem ja umujem na neki svoj perverzni, balkanski način.
E moja HR. Jesi li to zaslužila? Pa dobro. Imam ćemo samo jednu stranku, a gdje ćemo onda naći ravnotežu, neprijatelja? Čime ćemo raspaljivati mase, ako budemo svi isto mislili? Možemo samo preći granice i zaratiti sa susjedima. Da, to bi zaista bilo mudro. Malo nas je u mirovini. Trebalo bi pokoriti nekog susjeda pa ih zaposliti da rade za nas. Neki bi ih radije pobili, ali tko će onda raditi za nas?
Ni Thompson neće imati više volje pjevati kad svi dignu desnicu u zrak i nitko ga zbog toga ne popljuje. Neće ni Vaso ni Barišić plagirati kao prije, bit će dosadno Hasanbegoviću kad Frljić i Novosti nestanu s one strane granica. Za čije će živote hodati Markićka kad se ukine pravo na pobačaj i kad Hrvatice naglo počnu izbacivati neželjene trudnoće u obliku jednoumnih, plavih klinaca i klinceza?
Preplavit ćemo polja i šume i plavo more i biti sretni jednoumnici u svojoj tamnici.
ZA PS PORTAL M STRIŽAK – U SPOMEN MIKI I SAVKI

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.