Kad vjetar odnese čovjeka, a ostavi šešir i kaput

0

 

Pravda je jedan nesretan ženski lik koji se nije nikad uklopio u društvo i shvatio da pobjede ne ovise o poštenju, dobroti, pameti… Ona je tužna rodila, hranila, prala i peglala, brinula o mužu i djeci, o široj obitelji.
Ona je uvijek glas razuma, ruka pomirenja, utjehe, sunce koje obasjava i grije, ali toliko je druge navikla na svoju dobrotu da su je oni primili zdravo za gotovo, da je jedva primjećuju i pomalo nešto drugo kombiniraju.
Pravda im postala neugledna i dosadna, obična i nezanimljiva. Čak i oni koje je rodila i stvorila Pravda počeli joj okretati leđa. Svidjele im se koketne Podvala i Krađa, gospodin Flert i njegov prijatelj Preljub, svi se okreću za bogatom gospođom Korupcijom koja ima dobre veze s groficom Politikom.
I narod se malo pogubio pa kliče nekim „žutim skorojevićima“, a majku Pravdu sad i profesionalni izbjegavači ignoriraju, omalovažavaju, rugaju joj se i pljuju je, a na njenim su mukama izgradili karijere i bogatstva.
Pravda već kleči na koljenima i moli se samo Bogu, jer je iznevjeriše ljudi, oni koji mogu dokazati da vjetar može odnijeti čovjeka, a ostaviti šešir i kaput.
Doktor X

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime