Srijeda , siječanj 17 2018
Početna / Blagus / Plan & akcija

Plan & akcija

Plan & akcija

Završeci ili počeci svake godine uobičajeno se koriste za planiranje budućih aktivnosti.

Na temelju učinjenih aktivnosti te dodavanjem želja i potreba koje očekujemo da ćemo ostvariti u nekom budućem vremenu je najčešća postavka s kojom se kreće u izradu plana.

Poslovnog plana, prodajnog plana, plana upravljanja, plana razduživanja, plana financiranja, plana ovog, plana onog, plana…

Plan u poslovanju je bitan i njegova svrha je višestruka – od toga da znamo što i kada bismo trebali nešto napraviti, do toga da imamo metriku za kontroling plus set drugih parametara koji će pomoći da kroz buduće vrijeme ne lutamo i nepotrebno gubimo vrijeme i novac.

I dalje sve ovo ima smisla i dalje je sve ovo bitno & važno & potrebito.

Ali…
(tu sam te čekao)

… ali praksa i moja iskustva često govore da nakon plana dobijemo jedno veliki NIŠTA!

Naime, često se upada u zamku gdje se izrada plana smatra dovoljnom aktivnošću da bi se postigao rezultat. 

Puno planiramo, crtamo, kombiniramo, projiciramo, predviđamo, kalkuliramo… i na kraju se toliko umorimo tog procesa da sve to ne provedemo u akciju ili ono još gore – izradom plana smatramo da smo napravili posao (i da će rezultati sada doći sami od sebe).

Ako ćemo bez rukavica, imanje plana za ostvarenje budućih ciljeva čini samo 20% puta, dok je izvedba i akcija po tom planu 80% puta!

Savršeni plan bez provedbe vam je i kao savršena ideja bez realizacije – samo lijepa želja.

Ista stvar se odlično preslikava i na temu o kojoj brujim u zadnje vrijeme i o kojoj držimwebinar (10.1.2018.) – najbolje prodajno pismo bez da je poslano neće ostvariti rezultat.

I zato je u cijeloj toj priči s planiranjem i prodajom i prodajnim pismima bitna akcija / provedba.

Goran Blagus
(Business klinika)

 

p.s. Ostao je još jedan da za prijavu po povlaštenoj cijeni na webinar pisanja prodajnih pisama s live demonstracijom. Na webinaru ćete osim usvajanja potrebitih znanja i vještina imati priliku sudjelovati u izradi prodajnih pisama te uživo dobiti odgovore na sva pitanja i dvojbe kako napraviti i staviti u AKCIJU svoje buduće prodajno pismo. Ovdje se možete registrirati, a ako ne možete sudjelovati i ipak želite dobiti snimku webinara po povlaštenoj cijeni (cijena ide 100% gore nakon završetka webinara) onda se svakako registrirajte što prije.

Moglo bi vas zanimati

PTSP kao posljedica

Hrvatski građani su oduševljeni kada DORH promptno reagira na kršenje zakona. Do sada su, uglavnom, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *