Tjedan požara

0

Protekli tjedan gori na sve strane. Ne mislim pri tome na one stvarne požare kao što su tragedije u kojima je vatrena stihija u Londonu i Portugalu uzela brojne ljudske žrtve, niti o požarima koji su na žalost buknuli ponovo i kod nas u Dalmaciji. Zapalila se naša politička i društvena scena a to je nešto što nikakav kanader niti herojski pokušaji vatrogasaca ne mogu ugasiti, mada možda ne bi bilo loše da razvuku šmrkove i usmjere mlaz vode na one koji laprdaju okolo.

Ah, puste želje.

Politička scena još je puna panjeva koji se dime nakon odluke HNS-a da uđe u koaliciju s HDZ-om. Optužbe pljušte sa svih strana, od njihovih dojučerašnjih političkih kompića, preko od HDZ-ovih bivših partnera u vlasti, desnice, vlastitih stranačkih članova do sisačkog biskupa Vlade Košića. Čuju se izjave od izdaje birača do prostitucije, političke naravno.

Svi tim izljevima mišljenja zdušno pomaže Štromar svojim objašnjenjima kako nisu ušli u savez s dojučerašnjim mrskim protivnicima iz osobnih sitnih interesa već da je za Hrvatsku dobro to što je on postao potpredsjednik Vlade i kako će sad odjednom procvasti naše školstvo pod palicom njihove kandidatkinje, te kako je ministar kojega su nedavno pokušali rušiti u stvari super dečko na svom mjestu i da zemlji treba stabilnost…

U jednoj bih stvari ipak Štromaru dao za pravo. Ovim potezom omogućio je ovoj Vladi da opstane do kraja svog mandata, jer gledajući sastav ovog Sabora vidim previše lica koji teško da bi se ponovo našli u zastupničkoj fotelji ako bi ponovo bili izbori. No, “čuvanje” stabilnosti saborske većine je prema svemu prije briga za vlastitu stražnjicu od brige za narod, a mahanje crvenom zastavom kako su novi izbori skupi i da se tih sto-dvjesto milijuna kuna koliko koštaju novi izbori može puno bolje iskoristiti za važne stvari je samo dimna zavjesa radi prikrivanja osobnih interesa.

Niti u HDZ-u nema mira usprkos lokalno-izbornom trijumfu. Pukla je ljubav između Plenkovića i Stiera, ako je ikada i cvala. Prije toga otišao Hasanbegović, a sada ga još proziva i naš biskup. Nije baš požar, ali smrdi po dimu. I evo odmah zabrinutih, i onih manje zabrinutih, koji se pitaju hoće li Plenki izgubiti podršku u vlastitoj stranci. Odmah da vam kažem da hoće, ako ne prije onda čim izgubi izbore.

Praktično nema naše političke stranke u kojoj se bar ne dimi, ako ne plamti. I dok je HNS postao “stranka slučaj”, njihovi bivši partneri, SDP, ni sami ne znaju što bi i kako bi. Uz predsjednika stranke koji muku muči s matematikom i debakla na izborima koji uporno pokušavaju prodati kao uspjeh, tu je još očigledan sukob među istaknutim članovima. Tko zna, možda će im kupanje u Tuheljskim pomoći da dođu sebi. Malo wellnessa, masažica, koji spa tretman, piling lišca i namučenog tijela uz antistresni ayurvedski program za ekipu i evo njih spremnih na preuzimanje vlasti.

Pitam se jesu li možda ovaj aranžman našli na Crnom jajetu? A kad smo već kod jaja imam još jedno pitanje: Zašto nitko ne želi vidjeti Mamićeva jaja usprkos javnom pozivu? Čovjek lijepo ponudi sve prisutne da pogledaju i nitko ni trc! Pa gdje im je osnovna znatiželja ili bar pristojnost?

A što se tiče onog našeg nogometaša, Luke Mor… Mir… Mud…

“Ženo, kako se zove onaj nogometaš Luka?”

“Modrić.”

“Kako?”

“M, O, D, R, I, Ć, tupane!!!”

“Dobro. Ne moraš slovkati, nisam glup. Samo zaboravan.”

Dakle što se tiče Luke Modrića molim vas da prestanete zajebavati dečka. To što se on ne sjeća tko je, kada i koliko njemu platio i kome, kako i zašto je on nekome dao lovu nije uopće bitno. Dok zna na koji gol treba pucati ništa drugo nije važno.

A. Olujić

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime