Subota , ožujak 17 2018
Početna / Doktor X / Vidim samo tunel

Vidim samo tunel

Čudan smo narod. Čitam ozbiljne novinske tekstove, analize, kolumne, argumentirane teze o nekim nesposobnjakovićima koji nam predstavljaju ili/i vode državu – u sunovrat, a onda ispod i komentare jadnih, neukih i prilično plitkih likova koji u svakom tko drukčije razmišlja vide Srbina ili još bolje četnika.

Zanimljiva je ta opsjednutost malih Hrvata Srbima, kao da su oni jedini koji bi mogli nešto prigovoriti hrvatskim nebulozama, kontradikcijama, bukvalnim budalaštinama kojima se sramotimo u svijetu, a i taj svijet nas sve češće kritizira i opominje.

Kad netko kaže nešto dobro o nama onda smo ponosni i hvalimo tog istog, a kad se usudi primijetiti naše grijehe onda ga odmah treba popljuvati i prikazati nebitnim, irelevalntnim.

Zašto svakog tko objektivno promišlja HR stvarnost i realnost, koji ukazuje na dubioze i nebuloze raznih sustava smatramo neprijateljem Domovine?

Taj isti koji kritički gleda razne doslovno kriminalne pojave u društvu, čini to za dobrobit i Domovine i naroda, a pojedinci koji ih pljuju su pješadija koja gine za pokvarenjake i kriminalce koji žive na grbači cjelokupnog naroda.

Jasno da oni koji nam dociraju imaju i svojih grijeha i nisu savršeni, ali ne moraju ni biti, kao što ni mi nećemo nikad, ali trebamo uvijek nastojati biti bolji, pravičniji prema svim članovima društva, doslovno svima, a ne samo njima.

Mladi odlaze danas svojom voljom. Nisu ih otjerali ni Jovani ni Miloši, nego Ive, Nadani, Božidari, Zdravko, Ivica… Naši ih otjeraše u neizvjesnost koja je bolja i ljepša od ove sive izvjesnosti koju nam nude birani i kombinirani, demokratski izabrani, koji mijenjaju odore naknadnom pameti i mudrosti pa zastupaju samo svoje guzice, a ne i nas.

Ne trebamo se stalno pozivati samo na Jugonostalgičare, komunjare, Srbe, jer imamo i previše svojih koji zauzimaju puno bolje pozicije u rušilačkom pohodu na našu domovinu u postratnom periodu.

A, opet, ne čudim se previše u društvu u kojem autoriteti, sekularni i klerikalni rade na istoj ideji, vođeni primarno osobnim interesom i interesom nekih skupina društva, pa lako zamrače, smuljaju, zakamufliraju, odvrate pažnju, prokažu, izmanipuliraju neuke, a neke zdrave snage šute od straha da ih se ne etiketira neprijateljima Domovine, one koju su prisvojili “zaslužni građani”, a Domovina nije ničija privatna svojina, ne bi smjela biti.

Ipak smo mi Kroatistan i Apsurdistan pa ako nas nisu uspjeli okupirati tuđini onda nek su naši, riječju, djelom i nečinjenjem.

ZA PS PORTAL M. STRIŽAK

Moglo bi vas zanimati

Teorija i praksa u primjeni

U dosadašnjoj društvenoj praksi nekako su uvijek teorijska znanja bila zatvorena unutar zidova sveučilišta i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *