Vjenčanja neće biti

0

Vjenčanja neće biti, jer tako želi ona, zaustavite zvona…blablabla. Jedan od najjačih žiloreza ikad; Kićo Slabinac je sigurno bio u teškoj banani pjevajući o mladenki koja to neće biti, i točka. E tu vas čeka divna priča o situaciji (naravno našoj, estradnoj) koja kod potencijalne mladenke izaziva galopirajući nalet bijesa….a vi pogađajte o kome se radi.
🙂
Dakle, nedjeljni je ručak, njih dvoje za stolom, jedu u tišini dok on ničim izazvan ne otpočne litaniju:
– Lipo si ovo skuvala.
– Nisan ja, znaš da niman vrimena za okolo peći. Tvoja mater donila jučer, k’o bilo od viška pa da ne baci. Zato tako slatko jideš, izija’ si eto treći pjat. A kad moja mater skuva onda je neslano, preslano, gorko ka’ pelin, juto ka’ đava…nikad ne vaja.
– Pa samo san tija’ reć’…
– Znan ja jaaaako dobro ća si tija’ reć’. Ni rič više. Sigurno si opet tija’ reć’ da kad cura ‘vako kuva, da se more i udat’. E pa ne’š ne. Eno ti je pa je udaji, mene ne’š natirat’ prid oltar ni motikon.
– Pa ko je spominja’ udaju, samo san tija’ reć’…
– Ja san tebi rekla da više udaja jok. Oni majmun je tija’ baren desetoro dice, đava mu sriću odnija…ka’ nova postava ‘ajduka, i da po cili dan samo šnjima i jelon vrime gubin. A sad pogotovo, kako ti ja majci ne bi rađala sa 40 i kusura, i još se s tebon takin borila. Ne’š ne.
– Pa samo san tija’ reć’…
– Slušaj ti, zadnji put ti govorin: okani me se, neću vinčanje i basta. Di ja to mogu, samo mi triba parsto judi, pa sve to izganjat jer od tebe sriće nima, pa kupuj bilo a u bilon san ka’ hobit. Ne’š ne. Nemoj me jadit, tako ti sakramenata, jer ću te opizdit po glavuši pjaton, majke mi!!! Da meni uvik ručak koji tvoja mater skuva na nos mora vanka!!!! E sad žderi sam, đava’ ti dušu poždera’!!!!

Bijesna k’o ris odlazi potencijalna mlada od stola, a on ostaje k’o sfuren mrmljajući:
– A lude žene, Gospe moja. A samo san joj tija’ reć’ da je uflekala veštu toćon. Jeba’ te vinčanje, ko bi to ženija more odma’ i poslidnju pomast primit….a Bože…

Gordana Ross
Foto: Drago Gatolin – Cobra

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.