Subota , ožujak 17 2018
Početna / Komentar dana / Najbolji glazbeni mix?!

Najbolji glazbeni mix?!

Ne znam iz kojeg razloga, ali mislim da je cijeli koncept započela radio postaja Antena Zagreb. Nekoć su sve radio postaje puštale raznovrsnu glazbu svih žanrova, međutim odjednom se pojavio „Najbolji glazbeni mix“ koji uporno vrti jedne te iste pjesme svakoga dana. Neke se čak mogu začuti u istoj satnici. U čemu je kvaka? Jednostavnije je složiti play listu i neka se vrti iz dana u dan, nego se potruditi i pružiti slušateljima najbolje od svjetske glazbene scene?

Nije da baš slušam radio postaje, međutim na putu do posla i na poslu sam to prisiljen činiti. Dakle, sve popularne radio postaje rade isto, pa čak i Radio 101. Svaki voditelj ima svoje glazbene favorite i ne samo da vrte iste izvođače svaki dan, nego i njihove iste pjesme! Zar vrhunski bendovi kao što su The Cranberries i Alice In Chains imaju samo jedan hit?! Jedino što razbija monotoniju je trenutak kada slušatelji zovu i imaju svoje glazbene želje. Onda se dobro raspištolje, pa se mogu čuti i Pantera i Slipknot.

Antena i slični ubijaju s pop/dance sladunjavim hitovima, pa već napamet znam dubokoumne tekstove koje pjevaju Ed Sheeran, Bruno Mars, Hozier, Clean Bandit i slični izvođači. Umjesto da se u glazbi uživa i današnjoj mladeži pokaže kakvi sve glazbeni pravci postoje, njih se sustavno zatupljuje. Kao u onome filmu „Beskrajni dan“ gdje Bill Murray svakodnevno proživljava isto.

Da li je takvo zatupljivanje odraz društva ili upravo ono utječe na samo društvo?

Mario Lovreković – Lovra

Moglo bi vas zanimati

Petrinjska modna kuća GiVa Design predstavljena na Zadovoljna.hr

Dizajnersko umijeće Petrinjke Kristine Zorčić sve više dolazi do izražaja. Trud i rad se ipak …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *