OTVORENO PISMO STRANKE SLOBODNA HRVATSKA POVODOM OBILJEŽAVANJA PADA VUKOVARA

0

Ni lijevo, ni desno, već humano!

POLITIČKA STRANKA SLOBODNA HRVATSKA

Zagreb, 12. studenoga 2017.

OTVORENO PISMO SVIM POLITIČARIMA  POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA PADA VUKOVARA

Političari, budite na začelju Kolone sjećanja u Vukovaru!

Slobodna Hrvatska je uputila poziv svim klubovima u Hrvatskom saboru i svim političarima da ove godine budu na začelju kolone sjećanja 18. studenoga kad obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara, kako bi se prestalo s politikantstvom na taj dan ponosa i dostojanstva. U pismu političarima piše:

 

Poštovani,

u narednom tjednu ćemo se prisjećati Grada-heroja i žrtve koja je podnesena u Vukovaru, a za neke je i danas vrlo bolna. Bez ulaženja u teme kojima bi se 18. studeni kao Dan sjećanja dodatno politizirao, apeliramo na vas da žrtvi Vukovara, njegovih branitelja, obiteljima poginulih i svim stanovnicima odate počast primjerenije negoli je to bio slučaj prethodnih godina.

Kao branitelji, građani Republike Hrvatske i politički aktivni pojedinci smatramo da bismo, u skladu s dužnostima koje ćemo predstavljati u Koloni sjećanja iduće subote, mi političari trebali biti na začelju Kolone sjećanja. Prepustimo mjesto na čelu kolone ljudima koji su tamo bili 18. 11. 1991. : braniteljima Vukovara i obiteljima poginulih i nestalih, te građanima Grada – heroja.

Stoga pozivamo političare iz Vlade i oporbe da nam se pridruže na začelju Kolone sjećanja te na taj način pokažu poštovanje i poniznost.

U nadi da će Dan sjećanja na žrtve Vukovara biti dan ponosa i dostojanstva, a ne politikantske arogancije i laktarenja

s poštovanjem:

Danijel Galović, supredsjednik
(1. gardijska brigada)

Damir-Kristijan Rogina, supredsjednik
(303 logistička)

Dražan Dizdar, glavni tajnik
(113. brigada)

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime