Petrinjčica i Kupa surađuju skupa

0

What goes around – comes around, odnosno sve se vraća – sve se plaća. Priroda sve više pokazuje svoje nezadovoljstvo. Čovjek ju i dalje zagađuje, ne mareći što će se dogoditi u budućnosti. Trenutno je kaos u Španjolskoj, Njemačkoj, u Sydneyu u Australiji je jučer izmjereno + 47 °C pa se čak topi i asfalt, dok je u Bostonu u Americi – 35 °C, a slapovi Niagare su djelomično zaleđeni.

Priroda nam govori svojim jezikom, a na našem kupalištu uništene pametne klupe samo šute. Petrinjčica i Kupa pametnije su od klupa. Te dvije rijeke su iskoristile porast vodostaja, pokupile smeće uz obalu i sada su ga izbacile na ušće kao da poručuju: gledajte ljudi što činite od prirode, ovo je vaše smeće koje smo vam vratile jer je vaše vlasništvo. I doista, pored grana i šiblja može se primijetiti šarenilo koje ukazuje na boce, konzerve i kante.

Okupit će se neki Petrinjci na proljeće, opet će se čistiti korito Petrinjčice i obala Kupe, ali što to vrijedi kada će mnogi drugi činiti iste ružne stvari i bacati otpad gdje im padne ruka.

M.L.L.

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime