Spužva Bob Plenković

0

Na ovom svijetu ima mnogo gradova, ali samo jedan je Split. Grad je to s ljudima koji imaju neki svoj osebujan način ponašanja i izražavanja mišljenja. Dokazali su to Splićani i na ovim lokalnim izborima. Tako je zahvaljujući kontroli nevažećih glasačkih listića, kojih je bilo skoro 10 posto, izašlo na vidjelo koga bi stanovnici grada pod Marjanom najradije gledali kao gradonačelnika. Pojavila su se imena Ave Karabatić, Lidije Bačić, nekih nogometaša, Hajduka, čak i Tita, ali posebno je veliki broj glasova dobio Spužva Bob, čak više od dosadašnjeg gradonačelnika Baldasara.

Na ovu “foru” smije se cijela Hrvatska. Nema medija koji nije prenio ovu vijest i to rame uz rame s onim vijestima o Kerumu i Opari i koaliciji HDZ-a i HNS-a kao svršenoj stvari. Jedino o čemu se raspravljalo koja će ministarstva dobiti HNS i na koju diplomatsku funkciju će otići Vesna Pusić. I opet se cijela Hrvatska smije, sada jednoj “trgovačkoj” stranci, a bivši joj čelnik pali svijeću. Premijeru Plenkoviću nije silazio zadovoljni osmijeh sa lica, em je HDZ pomeo lokalnu konkurenciju, em je konačno riješio pitanje većine u Saboru.

Osmijeh mu se sinoć naglo skiselio. HNS-ovci odlučili da neće u brak s HDZ-om. Iako ova “la commedia” još nije sasvim “finita”, neke šanse da će Plenki napabirčiti dovoljan broj ručica u Saboru, bilo kupnjom ili umilnim likom i djelom, spadaju više u domenu teoretske rasprave nego realnosti.

Premda je ona krilatica “nikad ne reci nikad” baš u politici najdublje usađena, a uz nju bi mogli dodati i onu da nema toliko niskih grana na koje neki zbog fotelje ne bi mogli pasti, sve mi se čini da ću uskoro opet morati slušati koliko me “vole”, “ljube”, “cijene” i “poštuju” oni koje nikada nisam sreo u životu, a sve radi jednog kružića na papiru što se zove glasački listić.

Kome ću onda dati svoj glas? Ne znam. Ozbiljno sam razmišljao o Spužvi Bobu, ali onda mi je nešto palo na pamet. Pa mi već imamo sličan lik na vlasti. Naš je Spužva Bob doduše napravio jednu, odnosno dvije, greškice. Najprije je koalirao s Kalamarkom, a onda pokušao s Patrikom.

E moj Spužva Bob. Daj se skockaj više!

A. Olujić

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime