Utorak , veljača 20 2018
Početna / Lovra / Art Koktel 2: Krešimir Juričić

Art Koktel 2: Krešimir Juričić

Petrinjski rocker Krešimir Juričić rođen je 09.11.1982. u Sisku. Gitaru je počeo svirati u srednjoj školi nakon što je na jednom tulumu vidio i poslušao tipa koji je znao SVE pjesme Prljavog Kazališta 😊. Nekoliko mjeseci nakon toga gitarom je zarazio i mlađeg brata Vladimira, koji dan danas profesionalno svira, te je dijelio pozornice s većinom hrvatskih glazbenika.

Pošto su Krešimirov prvi glazbeni uzor bili The Beatles, njegov glazbeni ukus se razvijao isključivo u rock smjeru. Gitaru je učio svirati uz pjesme Metallice, Pearl Jama, Beatlesa, Nirvane…

Zadnjih desetak godina uglavnom svira u Zagrebu u nekoliko klubova. S obzirom da je veliki ljubitelj Americana glazbenog žanra, njegov repertoar posljednjih godina uglavnom sadrži američku glazbu 20. stoljeća poput: Boba Dylana, Neil Younga, Grama Parsonsa, Paula Simona, Ryana Adamsa, J.J. Calea, uz neizostavne The Beatles. Uglavnom nastupa s akustičnom gitarom, makar ponekad, ako uvjeti dozvoljavaju, svira i s Fender Telecasterom te Vox pojačalom u solo varijanti.

Dobar glazbeni ugođaj predstoji, a razlog tome je Art Koktel 2. Zagreb, Opatovina, pivnica „Veliki Tolk“, 28. listopada 2017. u 18:00 sati.

 

Mario Lovreković – Lovra

Moglo bi vas zanimati

Počela škola klizanja

Danas je u novoj sisačkoj Ledenoj dvorani započela desetodnevna škola klizanja za mališane sisačkih dječjih …

Jedan komentar

  1. oDLIČAN IZBOR.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *