Utorak , veljača 20 2018
Početna / Lovra / Art Koktel 2: Roman Murr

Art Koktel 2: Roman Murr

Kako smo već najavili, projekt Art Koktel ide dalje. Nakon uspješne pjesničke večeri u Sisku idući korak je predstavljanje pjesnika u Zagrebu, točnije u pivnici „Veliki Tolk“ na Opatovini čiji je vlasnik liječnik, a ujedno i prekaljeni poduzetnik, Dr. Roman Murr, potomak jedne od najstarijih petrinjskih obitelji.

Dr. Murr navodi kako su njegovi korijeni u potpunosti petrinjski, te da se po pričama u obitelji prisjećaju kako ih je 1700. i neke Marija Terezija iz Austrije prebacila u tadašnju Vojnu Krajinu (Militärgrenz), moguće kao ratnike, a zatim i kao obrtnike. S majčine strane, obitelj je imala posjede pored Siska, a 1593. je sudjelovala pod banom Tomom Erdödyjem u krvavoj bitci kod Siska koja je zaustavila prodor Turaka dalje u Europu.

U suradnji s Petrinjcem Romanom Murrom, na Art Koktelu 2 će svoje radove čitati čak osamnaest pjesnika, a ugođaj će upotpuniti glazbeni i likovni program.
„Veliki Tolk“ je dovoljno prostran kako bi ugostio sve one koji su željni dobre kulturne zabave, ujedno i one koje cijene vrhunsko pivo.

Dakle, zakazani termin je 28. listopada 2017. u 18:00 sati. Organizator programa je PS portal u suradnji s pjesnikinjom Majom Šiprak i Udrugom „Petrinjske staze“. Potrebno je samo doći i uživati.

Tekst: Mario Lovreković – Lovra
Foto: Zdravko Turkulin

 

Moglo bi vas zanimati

Počela škola klizanja

Danas je u novoj sisačkoj Ledenoj dvorani započela desetodnevna škola klizanja za mališane sisačkih dječjih …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *