Art Koktel 2: Zdenka Jozić Matijaš

0

Zdenka Jozić Matijaš je rođena 22. 11. 1968. u Kaleniću kod Požege. U Pleternici je završila osnovnu, u Požegi srednju školu. Studij razredne nastave završila je u Zagrebu te studij filozofije i religijskih znanosti na F.F.D.I. također u Zagrebu gdje živi i radi kao učiteljica razredne nastave u O.Š. Bartola Kašića.
Majka je dvoje djece. Pjesme objavljuje u dječjim časopisima Radost, Smib, Prvi izbor, Mak, također u hrvatskoj književnoj reviji Marulić, u Školskim novinama, Republici te brojnim zbornicima. 2011. godine je pjesmi Upitnik u Mariji Bistrici dodjeljena treća nagrada, 2013. pjesmi Dva vuka druga nagrada u Bedekovčini, 2015. nagrađena joj je pjesma More na natječaju u Krku, a 2016. pjesma Bura na natječaju Kaštelanske štorije. Iste godine je DHK dodijelilo je treću nagradu njezinoj zbirci soneta povodom manifestacije Pasionska baština u Zagrebu. Pjesma Kakav tko ima rep je na internetskim stranicama među sto najljepših dječjih pjesmica te u Profilovoj početnici za prvi razred, a pjesma Pekar u nastavnim listićima za ponavljanje za drugi razred osnovne škole. Piše recenzije za zbirke poezije i romane.

Poslušajte Zdenkina djela na večeri poezije Art Koktel 2 i podržite njeno stvaralaštvo kao i sam projekt koji okuplja domaće umjetnike. Zagreb, Opatovina, pivnica „Veliki Tolk“, 28.10.2017., 18:00 sati.

Dobri dani

Ponekada dan mi mirno sav proteče
od sunčanog jutra do toplog podneva,
ne smeta mi gužva, niti gradska vreva,
umorna ne budem do u kasno večer.

Usput poznatoga nekoga još sretnem,
osmjehu osmjehe zauzvrat dobivam,
da mi dobro ide ni od kog ne skrivam,
sve što nije radost s uma tada smetnem.

Znam, doći će dani koji nisu takvi
pa uživam dok se radost ne potroši.
Ove dobre dane vole oni loši

potjerat pred sobom, stati im na mjesto,
bez milosti jesu pa pobijede često,
onda počnu teći dani mi svakakvi.

Za PS portal: Mario Lovreković – Lovra

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime