Bili smo na premijeri “Bajke o bajkama” u sisačkom Kazalištu 21: Još jedan veliki uspjeh ekipe Scene Sisak

0

Piše: Miroslav Šantek Cobra

Nešto prije 18 sati teretni vlak je na trenutak zatresao stakla prozora sisačkog Kazališta 21 ili nekadašnjeg “Pionirca.”Vrući je svibanjski, pravi ljetni dan, subota – odabrana za premijeru predstave koju je je ekipa glumaca amatera iz Scene Sisak mjesecima marljivo i strpljivo pripremala. Odlučili su ovog popodneva izvesti predstavu za djecu “Bajka o bajkama” koju potpisuju – Autor teksta: Jasmina Stanković i Režija: Tihomir Kosić. Autor glazbe  – songova na koje glumci plešu je Oliver Cvijanović, a odabir glazbe predstave, scenografiju i kostimografiju je Tihomir Kosić. Glume: Fatima Bećirović, Sanja Zagorac, Olja Crnobrnja, Ivona Hodak, Tea Harčević, Daniel Novalić, Oliver Cvijanović i Ivo Pejnović.

I tako su polako u kazalište pristizali roditelji s djecom (predstava je namijenjena djeci uzrasta 1. do 4. razreda osnovne škole, ali, naravno, i za sve one koji vole bajke). Kad su se gledatelji smjestili u stolice gledališta, lijepo je bilo konstatirati da je cijela dvorana popunjena. Bila je to prava atmosfera kakva se i očekuje na premijeri neke predstave. Sa strane su bili raspoređeni video snimatelji koji su zabilježili zvukom i slikom ovu bajku, a fotografije je standarno i tradicionalno “odradio” njihov privatni fotograf Darko Ričko.

A kad se svjetla ugase i upali se rasvjeta na bini pojavi se neki drugi svijet. Svi smo uronili  u svijet bajki koje jako dobro poznajemo iz nekih davno pročitanih knjiga koje smo upijali kad smo bili djeca, o likovima Mikija i njegove Mini Maus – popularnim miševima od kojih i počinje ova drugačija bajka. Miki se prevario i zaključio da više nije popularan djeci, posvađao se s Mini i uputio u dvorac u kojem živi zla vještica Nera koja je uz njegovu pomoć zarobila sve prinčeve iz bajki i kojoj je cilj uništiti sve bajke. Ali kako to već u bajkama biva, stvari krenu polako nabolje. Mini je krenula tražiti Mikija i usput srela i uspavanu Trnoružicu i očajnu Snjguljicu koja baca zelene jabuke iz košare i Pepeljugu s čarobnim štapićem koji “odrađuje” krive čarolije i kad su shvatili da svi imaju zajednički problem – zlu vješticu Neru, pošli su je pronaći i osloboditi prinčeve. Put ih je vodio kroz začaranu šumu gdje su sreli strašnog vuka koji ih je na početku namjeravao pojesti, ali su ga one uvjerile da pođe s njima do dvorca zle vještice.

Na kraju je slijedio završni rasplet i okršaj u dvorcu, gdje se i sama zla vještica Nera preobratila i postala dobra. U bajkama se sve dobro na kraju završi.

Ovo je svakako predstava u koju je uloženu jako puno truda i vremena i kojoj se i ne mogu baš naći neke zamjereke, a ako budete u prilici negdje susresti ovu družinu kada ponovno odluče reprizirati ovaj sjajan uradak  – pogledajte i sami.

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.