Čarolija koja budi dušu te čini srce većim i jačim

1

Svatko tko je čitajući najave za Art Koktel 3 pomislio kako je riječ o jednoj dosadnoj večeri poezije, nije dobro promišljao. Naime, Petrinjci su još jednom pokorili Zagreb, a kako se na Art Koktelu 2 tražilo mjesto više, sinoć se u „Velikom Tolku“ tražilo i deset mjesta više. Prostor je jednostavno eksplodirao i dobre vibracije nosile su sve prisutne kroz predivnu večer poezije i vrhunske glazbe.

Cijelu priču započeli su ALF acoustic band, koji su odmah zadobili simpatije nazočnih, a zatim se sa svojom izložbom predstavila Ivana Švragulja, te je ujedno pročitala nekoliko vlastitih pjesama. Uslijedio je pjesnik Boris Kvaternik kojega smo predstavili kao još jednu nezaposlenu osobu, i onda se dogodilo čudo. Samo nekoliko minuta nakon njegovog nastupa prišla mu je slikarica Jelena Mrše i rekla mu kako tvrtka u kojoj radi traži radnika. Boris je upravo na Art Koktelu zaslužio novo zaposlenje!

Idući pjesnik bio je Tomislav Smoljan, a onda se pojavio Nino Bjelac, vrhunski zabavljač koji se definitivno trebao baviti glumom. Ako se sjećate kultne sarajevske predstave „Audicija“ nastale 1984. godine i njezinih glumaca; e pa Nino je zacijelo trebao glumiti s njima. Ne samo da je dobro nasmijao publiku, on je hipnotizirao sve prisutne – od konobara do gošće u posljednjem separeu. Nakon njega se predstavila rođena Slavonka Željka Kahlik, a nakon nje su nastavili ALF-ovci.

U drugome dijelu poeziju su čitali Vlasta Sumarev i Rikard Dimić, a zatim je uslijedio novi show program za koji su zaslužni Ivanka i Milko Kiš. Izvrsno su se nadopunjavali, Ivanka svojim pisanim djelima, a Milko autorskim pjesmama koje su na tragu stvaralaštva njegovog benda Hladno Pivo. Milko je također vrhunski zabavljač koji sam može nositi publiku kroz cijelu večer.

Na kraju „službenog dijela“ svoju pjesmu pročitala je moderatorica programa Maja Šiprak, a mikrofon je ostao otvoren, stoga su se pridružili Mladen Crnković, Zdenka Jozić Matijaš i Maja Gregl. Nakon konačne odjave programa dogodilo se još jedno čudo. ALF acoustic band i predivna Antonija Kihalić nisu mogli ni zamisliti da će ih publika toliko dobro prihvatiti, pa su nakon dva sata svirke popraćene glasnim ovacijama i aplauzima, bili pozvani na čak tri bis izvedbe i da nisu konačno završili s koncertom zagrebačka publika bi ih vjerojatno zarobila i ne bi ih puštala do jutra.

Sve ovo je dokaz koliko je Art Koktel zdrav projekt i koliko talentiranih umjetnika ima maleni grad Petrinja. Mnogi koji su svjedočili Art Koktelu 3 izjavili su kako je na klasične večeri poezije nemoguće privući toliku publiku i zato je ovaj projekt drugačiji od drugih, jer nudi izvrsnu zabavu, pisanu riječ, slikarstvo, glazbu, općenito promovira kulturu, a sve u organizaciji PS portala, Udruge „Petrinjske staze“ i Maje Šiprak.

Osoblje pivnice „Veliki Tolk“ i Roman Murr dugo će pamtiti čaroliju koja je sinoć prosuta po zagrebačkoj Opatovini, jer što je zapravo potrebno za toplu magiju? Kap dobre volje, kap ljudskosti i kap ljubavi; kada se sastojci smiješaju dobije se upravo Art Koktel.

Tekst: Mario Lovreković – Lovra
Foto: Zdravko Turkulin, Maja Šiprak, Mario Lovreković – Lovra

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime