Utorak , veljača 20 2018
Početna / Cobra / Ćevapi i pivo prije bitke

Ćevapi i pivo prije bitke

Moj kolega novinar, legenda sisačkog novinarstva Zdravko Strižić Strigo, pozvao me je na pivo ispod plavog neba i jarkog sunca. Naslonili smo se na šank pored tvrđave sisačkog Starog grada, konobar je u dvije plastične čaše natočio taj kako kažu tekući kruh, a gazda nas je počastio donijevši nam ćevape i vrlo ukusne lepinje. Strigo je na ovo mjesto stigao vodenim putem. Dovezao se brodom “Juran i Sofija” koji je krenuo ispred Malog Kaptola i Kupom dovezao zainteresirane građane do ove stare utvrde da bi prisustvovali povijesti – spremala se prva bitka, prvi okršaj u programu Bojevi za Sisak A.D. 1593.

Oko nas, izmiješani s civilima, hodali su vitezovi i dame, streličari i snažni tipovi s mačevima u rukama – šarenilo boja je prekrilo ovaj prostor. I sve je to potpuno besplatno za posjetitelje. A oni svakog trenutka pristižu u sve većem broju. Danas i sutra ovdje će zveckati mačevi, bit će akcije, vatrometa, adrenalina, znoja i jako dobre zabave.

Može se pogledati i unutrašnjost tvrđave gdje su postavljene i razne izložbe, mogu se kupiti i mnoge zanimljive stvari na postavljenim štandovima, zajahati konje, šetati prirodom – možete svašta. Samo dođite.

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

Počela škola klizanja

Danas je u novoj sisačkoj Ledenoj dvorani započela desetodnevna škola klizanja za mališane sisačkih dječjih …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *