Subota , ožujak 17 2018
Početna / Cobra / Danas je Svjetski dan hrane – petrinjski HDZ podijelio 100 kilograma jabuka građanima

Danas je Svjetski dan hrane – petrinjski HDZ podijelio 100 kilograma jabuka građanima

Svjetski dan hrane (World Food Day, WFD) utemeljen je od zemalja članica Organizacije za prehranu i poljoprivredu (FAO) na dvadesetoj konferenciji Organizacije za prehranu i poljoprivredu u studenome 1979. godine. Odabrani datum, 16. listopada, obljetnica je osnutka te organizacije.
Svjetski dan hrane na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini pruža mogućnost za razvoj dijaloga i unapređivanje solidarnosti. Ljudska i kulturalna domišljatost te ispravna vizija kroz međusobnu suradnju i pomaganju, uključujući doprinos FAO-a i Međunarodne zajednice, može zasigurno dovesti do napretka u osiguravanju dostatnosti hrane za sve.

IMG_0925
Petrinjski HDZ je obilježio Svjetski dan hrane podjelom jabuka na tržnici. Foto: Miroslav Šantek, listopad 2015.

A u Petrinji ovaj dan je odlučio obilježiti petrinjski HDZ. Na samom ulazu na petrinjsku Gradsku tržnicu, jutros od 9 sati Mladež HDZ-a koja ima oko 240 članova, a čiji je predsjednik Dragomir Brkić, u sastavu : Tomo Čović, Adam Kolić, Bruno Štajcar i Kristijan Kramarić uz pomo dvije dame Ankice Grlić i Mire Šimić Markanović, podijeli su prolaznicima oko 100 kilograma jabuka, a jedna količinu ovog voća su odnijeli i u petrinjsku Malu kuću.

I predsjednik petrinjske Gradske organizacije te stranke Željko Tonković pridružio se Mladeži i rekao kako je izabrana jabuka kao simbol zdravlja – kraljica voća kojaima mnoga ljekovita svojstva i ovim putem, preko ove akcije poručio svima da razmislimo o poziciji gladne djece u svijetu i da im možda na neki način pomognemo.

Reporter PS Portala Miroslav Šantek

Moglo bi vas zanimati

Kiša spriječila Šimu Strikomana u Petrinji

A došao lijepo čovjek u Petrinju pripremiti teren, obišao ga, razmislio, nacrtao crte na koje …

Jedan komentar

  1. Dajte narodu jabuka, od toga ce se sigurno najesti. Sram da vas bude!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *