Danas stavljen privremeni asfalt: Prekriven iskop vodovoda, u planu temeljita obnova Gundulićeve ulice

0

Gotovo cijelo prijepodne danas su bile zatvorene Filipovićeva i Gundulićeva ulice u kojima su sisački cestari stavljali asfalt po tragu novopostavljene vodovodne mreže. U ovom dijelu jednosmjernog prometa u najužem središtu Petrinje još slijedi slično asfaltiranje kolnika po južnoj strani Trga dr. Franje Tuđmana, pa će se koliko-toliko osposobiti tri prometnice ispred svakodnevno važnih mjesta za odrasle i djecu: dvorišta Privrede i Komunalca, parkirališta KTC, Prve osnovne i Srednje škole, gradske uprave i FINA-e, a u nastavku toga prometnog pravca javno parkiralište uz rub parka, uredi Udruženja obrtnika i Turističke zajednice te stajališta taksija.
Ovo je privremeno rješenje saniranja dijelu centra Petrinje, jer Ul. Ivana Gundulića očekuje novo rovanje i ponovo kopanje, za cjelovito prometno-urbanističko uređenje kolnika i nogostupa. Takav plan rekonstrukcije postoji u široko zahvaćenom projektu Grad na Kupi, koncem godine predstavljenog javnosti, a prihvaćenog i na Gradskom vijeću Petrinje.
S cjelovitom obnovom Gundulićeve ulice i povezanih Filipovićeve i južne strane Trga dr. F. Tuđmana promijenit će se i smjer moto-prometa: umjesto iz Filipovićeve kroz Gundulićevu i izlaza na uglu Trga dr. F. Tuđmana, po nekoliko godina starom prometnom prijedlogu novom jednosmjernom pravcu ulaz vozila je s ugla parka, a izlaz na Filipovićevu ili Srnakovu ispred stare tvornice Gavrilović. (A.P.)

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime