Utorak , veljača 20 2018
Početna / Cobra / Jeste li ikada probali ćevape od koprive? Ove žene ih znaju pripremiti

Jeste li ikada probali ćevape od koprive? Ove žene ih znaju pripremiti

Nedavno smo otišli u Bosansku Kostajnicu i napisali vrlo čitanu i vrlo komentiranu priču na društvenim mrežama o ćevapima koje smo smazali u tamošnjoj ćevapćinici.

Ćevape s “konvencionalnim” mesnim punjenjem su probali milijarde ljudi na ovom velikom svijetu, ali sva ta spika oko “zdrave” prehrane koja se svako malo pojavi u medijima ili u našim životima, podsjetila me na događaj s petrinjskog Pigika gdje su u tamošnjoj sportskoj dvorani svoj stol postavile žene koje su odlučile Petrinjcima ponuditi jela koja su pripremile članice udruge Humanika. Na kušanje su ponudile salamu od sejtana, soja ražnjiće, soja ćevape, ćevape od kopriva, ćevape od ječma, bečke medaljone od soje, burek od soje i burek s dimljenim sojinim sirom i blitvom, paštete i zdrave napitke, sirup od kopriva i sirup od matičnjaka.

Sve su to napravile Marina Kušan Hadžić, Snježana Petić, Slobodanka Vuić i Andreja Šubić. Oko posluživanja mnogobrojnih zainteresiranih građana da pod zub bace nešto što nikad nisu probali trudila se i jedna Tamara, a građani su “počistili” tanjure – predstavljanje zdrave klope je potpuno uspjelo.

Ponuđen sam bio i ja s ćevapima od koprive. Probao sam, pojeo sam,bili su ukusni i fini,nemam baš ništa protiv toga, ali nekako ja više volim one……

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

Počela škola klizanja

Danas je u novoj sisačkoj Ledenoj dvorani započela desetodnevna škola klizanja za mališane sisačkih dječjih …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *