Na konferenciji u Rimu bila je i Anita Velić Fabijanić predsjednica Interesnog odbora mladih Narodne stranke-Reformisti.

0

Zagreb,10.12.2017.
Europska demokratska stranka (European Democratic Party-EDP) organizirala je u Rimu konferenciju na temu budućnosti Europe, na kojoj je sudjelovala Anita Velić Fabijanić, članica Glavnog odbora Young democrats for Europe i predsjednica Interesnog odbora mladih Narodne stranke-Reformisti.
O budućnosti Europe raspravljalo se u Hadrianovom hramu u petak, 08.12.2017, a glavni govornici bili su članovi talijanske,francuske i španjolske Vlade. Ideju ujedinjene i snažne Europe, u svojoj završnoj riječi, podržao je talijanski premijer Paolo Gentiloni. Pred sudionike stavljena su pitanja o krizi demokratskih ideja u Europi, o procesima razdvajanja i podjela unutar Europe, ali i o prioritetima europske agende u 2018.godini, netom prije izbora za Europski parlament 2019.godine.
Općenito je stajalište da stav Europske unije mora biti proaktivan, a ne reaktivan. Kao prioritet istaknuta su socijalna prava, ali i oporavljanje temeljnih vrijednosti i stavljanje osobe u središte našeg zajedničkog projekta, ujedinjene i snažne Europe. Ponovno privlačenje europske predanosti osobi prioritet je Europe u 2018.godini.
„Iznimno je važno da mladi ljudi iz različitih dijelova Europe sudjeluju kao punopravni članovi na događajima u kojima se raspravlja o budućnosti Europe. Cjelokupan rad i zalaganje Reformista u organizaciji mladih demokrata usmjeren je prema jačanju pozicije Hrvatske unutar ove parlamentarne grupe, što će otvoriti nove mogućnosti mladima iz regije. Sljedeće godine u proljeće održati će se kongres mladih demokrata u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Young democrats for Europe i European Democratic Party,a domaćin će biti Interesni odbor mladih Reformista.“-istaknula je Velić Fabijanić

Narodna stranka-REFORMISTI

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime