Neobična priča s Hrastovačke gore: Dva put se izgubila u šumi u istom danu – oba puta ju je spasila Gorska služba spašavanja

0

Na Hrastovačkoj Gori na vrhu Cepeliš u neposrednoj blizini planinarskog doma Matija Filjak, 14. listopada 2017. , održana je planinarska Kestenijada.

U 12 sati planinari iz P.D. Lipa zatražili su pomoć dežurnih spašavatelja jer se njihova planinarka udaljila od grupe prilikom branja kestenja na planinarskoj stazi između sela Hrastovica i vrha Cepeliš.  Nakon 30 minuta dežurni spašavatelji su je pronašli, te prevezli na vrh.

U 16:10 ista skupina planinara opet je zatražila pomoć jer je ista osoba nestala po drugi puta. Pretraženi su putevi i vrh Hrastovačke gore, te su u potrazi pomogli lokalni planinari. Nakon 45 minuta potrage nestala osoba se pojavila, te je nakon toga prevezena do sela Hrastovica kako bi se priključila grupi.

Pri povratku dežurne ekipe na vrh Cepeliš, jedna je osoba na šumskoj pristupnoj cesti zatražila pomoć u lociranju svoga automobila, jer je bila dezorijentirane i nije znala u kojem se smjeru kreće. Po opisu  lokacije, osoba je vrlo brzo prebačena do vozila.

Na Hrastovačkoj Kestenijadi sudjelovalo je 300-tinjak planinara i ljubitelja prirode, a istu su organizirali HPD Zrin iz Petrinje i TZG Petrinja.

Na dežurstvu je sudjelovalo troje članova HGSS Stanice Novska, ispostave Sisak s jednim terenskim vozilom.

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime