Ponedjeljak , siječanj 22 2018
Početna / Regional / Oprez! Ako vidite ove mamce na nasipima Grada Petrinje – ne dirajte ih!

Oprez! Ako vidite ove mamce na nasipima Grada Petrinje – ne dirajte ih!

Juros su se u našu redakciju javili lovci iz Lovačke udruge Fazan Petrinja. Krenuli su u lov na području Stanaca (u blizini farme) i primjetili nešto čudno. U travi su vidjeli nešto što ne bi smjelo biti . Zrna pšenica na kojima je nanesena aktivna tvar Brodilon u svrhu deratizacije za trovanje glodavaca, ali na nepravilan način i izvan pravila struke. Ovo je vrlo opasno za svu divljač, fazane, patke, svinje, srne, pse – za sve.

Jutros je u prelet na patke išao Tomo Popović iz lovačke udruge i vidjevši problem odmah je zvao Josu Dolenca koji provodi lovno gospodarsku osnovu i koji je obavijestio i tajnika i predsjednika udruge i Hrvatske vode, te im objasnio što se događa.

Nadležne službe su uz pratnju policije obišle teren u Novoj Drenčini, vidjeli situaciju i iz Zavoda za javno zdravstvo mole građane da ne diraju mamce ukoliko dođu u blizinu istih na svim nasipima na području Grada Petrinje.

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

No comment

Sunčana nedjelja dovela je na petrinjsko kupalište mnogobrojne građane koji su prošetali do ovog mjesta …

Jedan komentar

  1. Ista stvar je i na nasipu prema kupalistu.U četvrtak su dva mladića nosili kantu i sipali taj otrov. Zanima me po čijim uputama i tko će za to biti odgovoran.Molio bih da se javnost obavijesti o poduzetim koracima i rezultatima.Mnoštvo građana sa malom djecom i svojim ljubimcima šeću našim prekrasnim nasipom a sada ispada da su ograničeni na šetnju po gradu(ako i po samom gradu posipanje nije obavljeno na isti način).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *