Oprez! Ako vidite ove mamce na nasipima Grada Petrinje – ne dirajte ih!

1

Juros su se u našu redakciju javili lovci iz Lovačke udruge Fazan Petrinja. Krenuli su u lov na području Stanaca (u blizini farme) i primjetili nešto čudno. U travi su vidjeli nešto što ne bi smjelo biti . Zrna pšenica na kojima je nanesena aktivna tvar Brodilon u svrhu deratizacije za trovanje glodavaca, ali na nepravilan način i izvan pravila struke. Ovo je vrlo opasno za svu divljač, fazane, patke, svinje, srne, pse – za sve.

Jutros je u prelet na patke išao Tomo Popović iz lovačke udruge i vidjevši problem odmah je zvao Josu Dolenca koji provodi lovno gospodarsku osnovu i koji je obavijestio i tajnika i predsjednika udruge i Hrvatske vode, te im objasnio što se događa.

Nadležne službe su uz pratnju policije obišle teren u Novoj Drenčini, vidjeli situaciju i iz Zavoda za javno zdravstvo mole građane da ne diraju mamce ukoliko dođu u blizinu istih na svim nasipima na području Grada Petrinje.

M.Šantek

1 KOMENTAR

  1. Ista stvar je i na nasipu prema kupalistu.U četvrtak su dva mladića nosili kantu i sipali taj otrov. Zanima me po čijim uputama i tko će za to biti odgovoran.Molio bih da se javnost obavijesti o poduzetim koracima i rezultatima.Mnoštvo građana sa malom djecom i svojim ljubimcima šeću našim prekrasnim nasipom a sada ispada da su ograničeni na šetnju po gradu(ako i po samom gradu posipanje nije obavljeno na isti način).

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime