Subota , ožujak 17 2018
Početna / Cobra / Pacov, Bane i Zagrepčanka

Pacov, Bane i Zagrepčanka

Ameri su prvi u svijetu profurali tu spiku i naravno, dobro je unovčili. Kad su već napravili u New Yorku ogromnu zgradu Empire State Building s čijeg je vrha na pločnik tresnuo i sam King Kong u više filmskih ekranizacija, a s čijeg istog vrha (uz dobru naplatu od ulaznica) milijuni ljudi godišnje gledaju panoramu ovog ogromnog američkog grada, dosjetili su se uzeti još love pa organizirati utrku po stepenicama – tipa: tko prije na vrh njemu djevojka i slava, a zainteresiranih – kao u priči.

Puno godina poslije i Zagrepčani su shvatili da nemaju baš tako veliku zgradu, ali ni da “Zagrepčanka” najviša poslovna zgrada u Zagrebu na savskoj cesti sa svojih 25 katova i 512 stepenica nije za baciti, pa je tako i Zagreb dobio svoju “Utrku stepenicama”. U međuvremenu su broj stepenica zbog jednog međukata skratili na 490, ali ostao je naziv utrke – Zagrepčanka 521. Utrka je postala jako popularna i jako dobro posjećena , a treenutni rekord drži Slovenac Matjaž Mikloša. Čovjek se za nevjerojatne 02:34.50 popeo na 25 kat. Srećom, povratak je liftom.

Ove subote Zagrepčanka ponovno mami mnoge ljude koji iz samo njima znanih razloga žele učestvovati u penjaju stepenicama na 25 kat, a među tom ekipom bit će i dva Petrinjca. Jedan je Igor Baniček u narodu petrinjskom poznat pod nadimkom Bane, poznati petrinjski sportaš, a drugi je Drago Miličić – Pacov – sportski novinar PS Portala, čovjek koji je prešao pola stoljeća život (i dobar kusur), a koji je za svoje godine vjerojatno najbolje utrenirani Petrinjac. Kako će i za koliko vremena ovaj petrinjski dvojac osvojiti vrh Zagrepčanke saznat ćete, a gdje bi drugdje već na PS Portalu.

M.Šantek

 

Moglo bi vas zanimati

Kiša spriječila Šimu Strikomana u Petrinji

A došao lijepo čovjek u Petrinju pripremiti teren, obišao ga, razmislio, nacrtao crte na koje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *