(Pr)oživljene priče: Posljednja noć benzinske postaje Petrinja

0

U prosincu 2014. godine pojavila se vijest da će INA zatvoriti jedinu petrinjsku benzinsku postaju na Senjaku i na njenom mjestu napraviti novu i modernu verziju tih stanica koje možete vidjeti već godinama na svakom koraku, ali ne i u Petrinji – gradu s 25 000 stanovnika. Vijest je bila istinita i sredinom mjeseca počela je evakuacija ovog objekta, ispraznila se unutrašnjost sa svom robom i namještajem – samo su ostale prazne police i blagajna koja je još jedno jutro radila i naplaćivala gorivo, a onda zauvijek nestala.

Tu zadnju noć, 14. prosinca došao sam s fotoaparatom zabilježiti ono što više nikada neće postojati. Noć je bila prohladna, vlažna i bez snijega, a svjetla benzinske u okolnom mraku, sa starim uređajima i pištoljima za gorivo i praznim policama i prozorima na čijim staklima su ostale samo naljepnice – sve je izgledalo kao iz nekog horror filma.

A sutradan poslijepodne je zauvijek zatvorena i ubrzo sravnjena sa zemljom. Petrinjci su ostali bez mogućnosti kupnje goriva u svom gradu i bili prisiljeni točiti spremnike svojih automobila u drugim gradovima i mjestima pet mjeseci nakon tog dana.

M.Šantek

 

 

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime