Početna / Cobra / Potpisan je ugovor – zgrada petrinjskog Učiteljskog fakulteta kreće u energetsku obnovu

Potpisan je ugovor – zgrada petrinjskog Učiteljskog fakulteta kreće u energetsku obnovu

Evo još jedne dobre enegetske priče koja je pred nama. Mnogi su građani primjetili, a i pročitali na PS Portalu priču o radovima na energetskoj obnovi na stambenim zgradama na Trgu Matice Hrvatske koje će svojim novim izgledom svakako proljepšati Petrinju. A na tom trgu se već dugo nalazi petrinjski faks – nekadašnja Pedagoška akademija, a danas Učiteljski fakultet iz kojeg dolaze sjajne vijesti – i ova zgrada kreće u energetsku obnovu i promijenit će izgled.

Danas u Vijećnici Učiteljskog fakulteta na zagrebačkoj Savskoj cesti održat će se tiskovna konferencija na temu potpisanih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt Energetska obnova zgrade Učiteljskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu – odsjek u Petrinji.

Financiranje projekta Energetska obnova zgrade Učiteljskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu – odsjek u Petrinji ostvaruje se na temelju poziva na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u okviru projekta Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Projekt se ostvaruje u sklopu provedbe operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014. – 2020.

Uz rektora prof.dr.sc. Damira Borasa, na konferenciji za novinare sudjekovat će dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Ivan Prskalo i prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta Fakulteta doc.dr.sc. Marko Badrić (Petrinja).

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

Rekla je: Dođi na večeru ( sarma bez mesa, fancuska salata bez jaja…)

Sreo sam je nedavno na ulici. U prolazu mi je rekla da dođem na večeru. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *