365 je prošlo dana: Što je najnovije u Petrinji? Obnavlja se podrum ispod Pigika!

0

Prije točno godinu dana ušli smo s fotoaparatom u podrum na Pigiku gdjeje krenulo uređivanje u ugostiteljski objekt. Evo kako je to izgledalo:

Danas oko 14 sati, ispred podruma petrinjskog Pigika – prostora koji je u Domovinskom ratu potpuno devastiran i koji je propadao sve dok ga prije nekoliko godina nije kupio sisački poduzetnik Davor Imprić i uložio ozbiljne novce i na tom mjestu sagradio sportsku dvoranu, teniske terene, izletište, kafić, (a očito je odlučio još investirati i obnoviti ovaj podrum) – zatičem radnike kako ruše naraslo drveće i žbunje na prilazu i ulazu u podrum, a u unutrašnjosti su počeli radovi na uređenju ovog velikog prostora.

Teško je riječima opisati grandioznost ovog prostora ispod zemlje, sada u ovom stanju gdje je potpuno prazan u obnovi i okupan reflektorima i čini se da će ovo biti prvoklasno mjesto za neki oblik zabave.

Ekipa radnika kaže da će ovdje najvjerojatnije biti disco klub i slični sadržaji, spominju se i neka imena, ali o tome ćemo u narednoj priči više sa kompletnim podacima.

Puno Petrinjaca neprestano dolazi na ovo mjesto, raspituju se, gledaju radove, zanimaju ih rokovi, zanima ih sve. Odobravaju obnovu ovog zapuštenog prostora koji je davno služio kao ledana i vinski podrum, a uskoro će, čini se, neke nove ljubavi planuti na plesnom podiju ili za šankom ovog objekta. Kažu, kad bi se u Petrinji ulagali novci kao ovdje u neku proizvodnju i slične stvari, da bi napokon svanulo sunce.

Za PS portal M.Šantek

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime