Subota , ožujak 17 2018
Početna / Cobra / Što kad imate velika stopala, a nemate novaca za cipele? Popaja spasili dobrotvori iz KK Cibona

Što kad imate velika stopala, a nemate novaca za cipele? Popaja spasili dobrotvori iz KK Cibona

Zamislite stvar ovako.

Loše ste materijalne situacije, nemate posla, imate malu mirovinu, skromne novčane prinose – situacija u kojoj živi puno stanovnika Lijepe naše. Ako baš nemate hrane, barem u Petrinji postoji pučka kuhinja pa nećete umrijeti od gladi, ako nemate odjeće – postoje razni Caritasi gdje se možete obući, a možete se snaći i za neke stare rabljene cipele. Jest da je sve to loše i žalosno (jer na ovako lijepu i bogatu zemlju i s tako malo stanovnika ovakvih primjera ne bi trebalo biti) – ali preživjet ćete. Ali što ako ste na ovaj svijet došli s malo većim nogama? A taj problem upravo ima jedan Petrinjac.

Još proljetos, na petrinjskom Pigiku, prilikom jedne manifestacije u tamošnjoj sportskoj dvorani, prišao mi je Popaj – po tom nadimku ga poznaju mnogi Petrinjci i rekao da ima velikih problema i da neće dugo izdržati i da će izaći s pričom u medije – pritom je mislio na PS Portal koji jedini i piše ovakve priče u Petrinji (i puno šire) i rekao da će se javiti.

Zvonko Horvatinec Popaj je lice s ulice koje ste sigurno vidjeli jer je često na cesti bio kolporter ili prodavao kalendare i druge sitnice, jednostavno – zna ga svatko. Ali ne znaju njegov veliki problem. Popaj je hrvatski branitelj sa skromnom mirovinom i velikim brojem cipela – čak 54,5. Takav broj ne možete naći ni u kakvom Caritasu, ne možete naći ni u trgovinama ni na placu. Takve cipele vam treba netko napraviti,a to i košta. A Popaj nema novaca i već je bio na rubu da preeko medija traži dobre ljude pomoć. A onda se dogodio obrat situacije.

Njegovi suborci, Petrinjci, oni koje vidite kako zajedno s Popajem volontiraju kao redari na mnogobrojnim gradskim događajima i koji su na taj način gradskoj blagajni donijeli velike uštede – UDVDR ogranak Petrinja Klub Policije 91, kontaktirali su zagrebački košarkaški klub Cibona i iznijeli problem njihovog kolege. Cibona je reagirala munjevito i Popaju našla vrlo kvalitetne sportske tenisice za koje kažu da dugo traju i poklonila mu ih.

Neki dan, sreo sam Popaja s novim tenisicama na nogama. Smije se. Na placu prodaje kalendare za godinu pred nama. Godinu u kojoj neće biti bos. Ima vrhunske sportske tenisice – poklon “Vukova s Tuškanca”.

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

Kiša spriječila Šimu Strikomana u Petrinji

A došao lijepo čovjek u Petrinju pripremiti teren, obišao ga, razmislio, nacrtao crte na koje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *