Subota , ožujak 17 2018
Početna / Cobra / Sve je to od dobrog vina – svakog desetog siječnja u petrinjskom Brezju se “otvori” jedna pizzerija za odabranu ekipu

Sve je to od dobrog vina – svakog desetog siječnja u petrinjskom Brezju se “otvori” jedna pizzerija za odabranu ekipu

Svakog desetog siječnja u petrinjskom kvartu Brezje, u jednoj kući u blizini Petrinjskog nebodera “otvori” se pizzerija. I to privatna. Nema ime, ali u njoj se te večeri (ne računajući službene petrinjske pizzerije) – ispeče najviše pizza te večeri. Sinoć ih se ispeklo čak deset. Za malu, probranu ekipu, društvo koje je došlo na privatni rođendanski party, društvo koje zna da kad dolazi na ovo mjesto može očekivati ogromnu količinu ovog jela u svim mogućim varijantama – naravno s vrlo obilnim sastojcima.

Sve te pizze strpljivo i neumorno – od pripreme tijesta, pa do svih sastojaka radi slavljenica, žena koja je ovu vještinu pravljenja ovog talijanskog jela “izučila” i u Italiji i u mnogim pizzerijama u jednom dijelu njenog života. Ona je i poznata petrinjska umjetnica – Edit Posavec – kćer onog starog slikara Pjera kojeg svaki Petrinjac zna.

Tako bješe i sinoć u maglovitom Brezju. Skupila se, najela se i zabavila, ubacila abnormalnu količinu kalorija u sebe odabrana ekipa uz rubin crveno vino iz jednog vinograda s brda Zebinac iznad Petrinje i kolač koji jednostavno nema konkurencije na ovom svijetu, a stigao je iz jedne kuhinje iz Sela.

A onda “sport i glazba.”Sve je to od dobrog vina. I crnog hmeljskog Tomislava. Jakih pljuga, riječi pjesama s You Tube – a, bacanja stvari po podu sa stola, plesa i scena i monologa koji bez problema mogu ući u čuvenu seriju Twin Peaks.

Tako se to radi u Brezju.

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

Kiša spriječila Šimu Strikomana u Petrinji

A došao lijepo čovjek u Petrinju pripremiti teren, obišao ga, razmislio, nacrtao crte na koje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *