365 je prošlo dana: Svijet kroz Fabianine oči

0

11. siječnja 2017. godine smo pisali ovako:

Umjetnost u gradu Petrinji u posljednjih nekoliko godina doživljava svoj zasluženi procvat. Često predstavljamo umjetnike iz raznih područja djelovanja; one vizualne koji nam ljepotom pune oči, kao i one koji nam dušu hrane lijepim riječima uronjenim u poetske ili prozne forme. Doista, stvaralaštvo je zaživjelo.
Mnogi stvaraju već duže vrijeme, međutim nisu se pojavljivali u javnosti. Moguće je da su u posljednje vrijeme ohrabreni drugima koji su javno predstavljeni; uočili su kako umjetnost u našem gradu doista postoji i da kultura nije na izdahu kako se ponekad čini, tako da je ljudi koji se bave umjetnošću sve više.

Pored svih poznatih i nepoznatih umjetnika PS portal ponosno predstavlja mladu Petrinjku, djevojčicu koja će u travnju napuniti 11 godina. Njeno ime je Fabiana Puškarić.
Vjerovali ili ne, ona piše pjesme koje je u malenoj nakladi ukoričila uz pomoć mame Maje i to u izdanju kreativne agencije „D. Point“ koju uz Maju vode Biserka-Marija Vidnić i Tanja Mosler. Maštu i ljubav prema pisanju prepoznala je i učiteljica Ivančica Telar koja je poticala roditelje Maju i Marka kako bi Fabiana što više stvarala. Projekt Fabianine pjesmarice nazvane „Svijet kroz moje oči“ zaživio je uz pomoć roditelja, prijatelja i obitelji.
Pjesmarica sadrži dvadeset pjesmica, obogaćena je predivnim slikama petrinjske umjetnice Ivane Švragulje, a za tisak su zaslužna gospoda iz „Glasila“. Predivan projekt koji zaslužuje pohvalu i podršku svih gradskih institucija. Kada se jedna djevojčica počne baviti ovakvim stvaralaštvom još u osnovnoj školi, taj dar i tu ljubav treba njegovati tako da dosegne nebeske visine kada odraste.

Predstavit ćemo Fabianu kroz njezine stihove koji i nisu baš tako dječji:

Crna rijeka
Onog trena
kad ljubavlju
sagrađeni gradovi
nestanu, kad
kroz moje
srce proteče
crna rijeka,
kad se svijeće
ugase, šume
utihnu i
mjesec nestane,
sva srca.
prepuknu.
Možemo samo uputiti čestitke našoj mladoj Petrinjki i njenim roditeljima, te reći: bravo Fabi!
Za PS portal: Mario Lovreković – Lovra

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime