Četvrtak , ožujak 22 2018
Početna / Cobra / Tri volontera uklonili su ostatke vandalizma na stadionu Mladosti

Tri volontera uklonili su ostatke vandalizma na stadionu Mladosti

Na velikoj vrućini i visini, tri volontera, zaljubljenika u NK Mladost, svoje slobodno vrijeme su utrošili u operaciju raščišćavanja onog što se nikako nije trebalo dogoditi, a što je produkt čistog vandalizma i obijesti, razmjera kakav još nije zabilježen u Petrinji – paljenje tribina Gradskog nogometnog stadiona.

Držeći se za izgorjelu metalnu konstrukciju, kostur ove nekad lijepe,natkrivene tribine s koje je pucao sjajan pogled na zeleni teren ispod, oprezno hodajući preko nagorjelih drvenih stepenica, penjem se na vrh ovog zdanja koje ovog poslijepodneva, prvog dana mjeseca rujna izgleda kao da ga je pogodila granata i raznijela na sve strane. Veliki limovi koji su bili pričvršćeni za konstrukciju su se raspali i savili od visoke temperature i stršeći i klimajući se na vjetru predstavljaju ozbiljnu opasnost za prolaznike, dolje na cesti sa stražnje strane tribina.

IMG_6749

Od rana jutra, na paklenoj vrućini od plus trideset, s čekićem u rukama , gledam kako najmlađi od njih, Dominik Krsnik, snažno udara u ostatke limenog zida koji se nakon puno znojevitih udaraca strovaljuje u dubinu i pri padu stvara zvuk koji se čuje nadaleko.

Željko Perušić je na još višem položaju i uklanja ostatke lima sa krova konstrukcije balansirajući u zraku, a Žarko Burić potrgane limove nosi do ograde i preko nje ih baca na zemlju.

Na ovoj visini, na nesigurnoj konstrukciji punoj čađe i mirisa paljevine, padne mi na pamet pomisao –  čuju li možda ove udarce i zvuk lomljave lima i oni vandali koji su i uništili ovu tribinu. Možda stanuju negdje u blizini, možda krišom gledaju kroz šumu žbunja i drveća, možda ih zanima da li im je policija na tragu. Ima ona poslovica koja kaže da se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina.

IMG_6744

Podsjetimo, nepoznati počinitelji su u vandalskom pohodu dosad neviđenih razmjera zapalili tribinu stadiona kraj Petrinjčice i napravili veliku materijalnu štetu. To se dogodilo u noći s 21. na 22. kolovoz.

Još uvijek nisu uhvaćeni i privedeni pravdi.

Sa izgorjele tribine stadiona Mladosti uz zvuk lomljave lima za PS Portal Miroslav Šantek

Moglo bi vas zanimati

DVD Prnjavor Čuntićki trebao bi biti stožerno društvo: Ali nije, nema dovoljno operativnih vatrogasaca s boravkom na Banovini

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prnjavora Čuntićog najudaljenije je od grada Petrinje, i zbog toga bi za …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *