U Maloj Gorici je sve kao i lani – poplava je u tijeku

0

Nekad, tek kad bi političari krenuli u obilazak poplavljenih terena sa sobom bi po defaultu povukli i novinare da snime situaciju na terenu. Jedan od tih terena je i selo pored Petrinje, Mala Gorica koju svake godine poplavi Kupa. I to donje dijelove sela koji se protežu uz samu rijeku i seosko kupalište. Tu je i crkva Majke Božje Snježne i cesta prema selu Žažina koja se u to vrijeme silom prilika zatvara.

Danas, 12. ožujka osim nas iz PS portala, par mladića koji piju pivo pored lokalnog dućana u blizini poplave, debelih slojeva blata po kojem se valjaju svinje, kokoši koje gledaju u novonadošlu vodu u njihovom dvorištu, tišine, sunca i plavog neba  – nema nikoga.

Kupa se razlila glavnom cestom koja se više ne vidi, iz vode vire ograde dvorišta, električne bandere – sve je isto kao i lani zapjevao bi Tifa iz “Dugmeta.”Ovom cestom Male Gorice možete samo čamcem, a klopa i ostale potrepštine stanovnicima se spuštaju s brda i ceste iznad. Sve je kao i obično. Ovi ljudi nemaju nasipa i teško da će ga u neko skorije vrijeme i dobiti. Kad odluči, Kupa će se sama vratiti u svoj tok.

M.Šantek

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.