Subota , ožujak 17 2018
Početna / Regional / Veliki dan za petrinjske malonogometaše: “Pali” su i Futsal Dinamo i Karlovac, a prikupljeni su novci za liječenje Tee Matijević

Veliki dan za petrinjske malonogometaše: “Pali” su i Futsal Dinamo i Karlovac, a prikupljeni su novci za liječenje Tee Matijević

Nekima je nedjelja dan za odmor, a nekima baš i ne. Evo, broji i zadnje minute, a mi na nogama od 10 sati ujutro. I to uvijek jedni te isti. Ovaj puta trojica: None, Holc i Goran. Trener Paka krpa neke žice polomljene od snijega po obližnjim “banijskim” selima. Znači, ovaj put bez njega. Ali što je to za nas, samo tri utakmice treba odraditi, ništa više.

Krenuli smo s prvom u 13:00 sati, naravno na našoj novoj destinaciji koju zovu Pigik. Istrčala neka djeca u bijelo crvenim dresovima i još k tome u prvoj minuti zabila gol. A s druge strane Alumnus –  klinci starog prvoligaša, malo i zbunjeni što ih je to snašlo. Na kraju ipak rezultat realnih odnosa snaga, 11:3 za goste. Nama je to ipak prva sezona zajedno, pa nije tako ni loše. Tko nam je kriv što smo se usudili prijaviti među prvoligaše kao sto su Alumnus, Nacional, Uspinjača, Zagreb Gimka i Futsal Dinamo. Nije bitno, ova nam godina i tako služi za upoznavanje sa ovom nogometnom igrom. Nitko previše ne mari za poraz.

Ali priča ide dalje i svi čekamo “bitku svih bitaka”. Ali doslovno čekamo jer auta i kombija sa ZG tablicama još uvijek nema. A vec je 14:40 –  na zagrijavanje su istrčali samo dečki u bijelim dresovima. Na telefonske pozive, Dinamovci ne odgovaraju. Tri boda bez borbe su nesto što bi odmah objeručke prihvatili, ali mi smo Petrinjci i ovo je Petrinja. Nije u redu, za ovaj dan smo se cijeli tjedan pripremali. Evo ih stižu, sad važemo ono sto smo malo prije rekli, ali nema nam druge. Dečki Matije Capara u modrim dresovima istrčavaju na teren. Koga briga za to? Prvi, drugi, treći, pa četvrti gol padaju kao na traci. Igra samo jedna momčad. Igra Petrinjčica. Tapa, Baldo, Boske, Sven, Vucko nose sve pred sobom i trpaju. A Matko s druge strane skida nemoguće. Ipak jedna ulazi unutra i tako završava poluvrijeme. Ne zna se koji grad ovdje ima skoro milijun ljudi, a koji dvadesetak tisuća, koji ima na stotine dvorana, a koji samo dvije i pol. Ali zna se čije je srce danas veće. Nastavak slijedi, vade golmana i igraju s igračem više, zabijaju nam tako četiri komada, ali Baldo ipak jednog stavlja sa svoga gola. Dovoljno za pobjedu, dovoljno za slavlje. Utakmica kakve se ni seniorske momčadi ne bi posramile. Utakmica za pamćenje. Za visoko drugo mjesto, zbog malo lošije gol razlike. Ali o čemu pričamo? Nismo igrali s ekipama sa dna ljestvice, vec sa Nacionalom, Jesenjem i Futsal Dinamom, prvacima i najboljim momčadima u ligi. Šta tek čeka ove druge? Strah nas je i pomisliti. Jedini tko nas može dobiti smo mi sami, i tog se najviše bojimo. Ali ove smo godine ipak zreliji i toga sigurno neće biti. Danas su Dinamovce jako naljutili Leonardo Papić 2 puta, kapetan Baldo Ivan Matić 2 puta i jednom Marko Jurić. Neka su. Nek i Zagreb čuje na kraju utakmice kako grmi …jer mi smo…PETRINJČICA!!! Zvonilo im je u ušima skoro do Buzina. Neka je, bili su dio jedne nove priče koja se događa u našem gradu. Priče koja će se još dugo,dugo pričati. Ali o tom u slijedećem broju.

Nakon klinaca i Pigika smo već brže morali trčati u dvoranu Srednje škole, jer su dečki iz Karlovca već prošli Tušilović. Morali smo odraditi i zadnje kolo seniora, jedne čudne polusezone, kojoj bi najradije dali ime ” jebi ga”. Ali tako je kako je. Možda smo ipak ljestvicu podigli malo previše, tako smo se još brže i popiknuli na nju. Nikad kompletni s praznom kasicom prasicom, bolje nismo ni mogli. Ali dobro, platio je danas za to grad na 4 rijeke. Brzo su poveli, jos brže potunuli. 7 komada u njihovoj, a 3 u nasoj mreži za kraj sezone. Gorup 4, Lovrić, Baniček i Lovreković po jedan puta su poentirali. A “Brko”, jedini brko bez brkova kaže da sve golove poklanja svojoj curi u Vinkovcima. Još uvijek ne znam da l’ me valja, vjerojatno neću ni znati, ali ovaj puta gutam. Ali najvrednije od svega ovog je ipak naša humana akcija za malu Teu Matijević. Novce su davali svi. I kadeti i juniori i seniori. I suci i delegati i publika i gosti. Otvorili smo na kraju kutiju, izbrojili novce i sutra ih nosimo ljudima kojima su oni potrebni. Ipak smo pokazali da možemo, ipak smo pokazali da hoćemo. Ponosni smo na ovo što radimo i tako ćemo nastaviti i dalje… 00:49, na kalendaru piše da je ponedjeljak. A mi smo i dalje…Petrinjčica !

Za PS Portal Goran Orešković

Moglo bi vas zanimati

Kiša spriječila Šimu Strikomana u Petrinji

A došao lijepo čovjek u Petrinju pripremiti teren, obišao ga, razmislio, nacrtao crte na koje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *