(Pr)oživljene priče: Videoteka u koju smo svi zalazili (Sherwood iz Kučerine ulice)

0

Moj prijatelj je parkirao automobil na početku petrinjske ulice Otona Kučere, izišao iz njega i ušao u prostoriju u koju su ulazili svakodnevno mnogi Petrinjci. Dolazili su po filmove. Unamljivali su dvosatnu zabavu u svome domu. Sa traka sada već davno zaboravljenih video kazeta – onih velikih predmeta koje imaš što držati u rukama i koje staviš u videorekorder spojen na TV i uživaš u filmovima tog doba.

U vrijeme snimanja ove fotografije (rano proljeće 2003.) u igri su već bili i DVD filmovi, a mnogi Petrinjci su dolazili po njih u ovu videoteku. Zvala se Sherwood. Tog dana ispred nje su stajale tri zgodne djevojke. Uvijek je unutra bilo ljudi, često je bila gužva.

Vodio ju je čovjek koji se zvao Samir i koji danas više nije među nama. Nudio je i usluge snimanja svadbi i sličnih svečanosti – neki su bili zadovoljni uslugom, a neki baš i ne. Ali tako je u svakom biznisu. I sve je to trajalo dosta vremena, dugi niz godina. Zatvorio se. Ostale su uspomene i ova ulična fotografija od prije 15 godina.

Za PS Portal Miroslav Šantek

144-4456_IMG

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.