Vrana bez mana

1

BK Bikearound za članove kluba svake godine organizira druženje i vožnju van naše županije. Prošle godine je to bila Barbariga a ove godine Vransko jezero.

Trodnevni izlet je započeo u petak gdje smo se svi okupili u Pakoštanima, nakon što smo se smjestili, okrijepili, krenuli na počinak. Subota bješe dan za vožnju; 85 km te 1000 m visinca. Plan je bio odvesti oko jezera i produžiti po biciklističkim stazama do Sv. Petra te se obalom vratiti u Pakoštane. Vozilo se većinom po makadamu tj. 90 % je bio makadam. Vransko jezero je samo po sebi predivno, a iz biciklističkog oka ono je još ljepše. Velike kiše su napravile manji problemčić u smislu da je dio puta bio poplavljen ali to hrabroj sedmorici nije predstavljalo nikakav problem (bila je jedna amfibijska dionica s tenisicama u ruksacima). Poslije “pranja nogu” je slijedio uspon prema Kamenjaku (vidikovac) gdje smo imali odmor, slikanje i razgledavanje. Nakon odmora krenuli smo prema Sv. Petru putem jako zahtjevnom tehničkom vožnjom a i na kraju smo saznali i zašto. Spuštali smo se XC stazom slikovitog naziva “black mountain”. Doslovno je tako i izgledalo, srećom osim jedne probušene gume drugih problema nije bilo. Nadalje put nas je vodio predivnim zaleđem Biograda i super označenim stazama. Stigli smo do Sv. Petra te zaokrenuli prema Biogradu i nadalje prema početku ili cilju Pakoštanima. Sve u svemu, jedan uspješan vikend i druženje sa jednom dosta teškom i zahtjevnom rutom. Moram napomenuti da su nam se priključila i naša dva prijatelja kluba i nas samih, Senjani Dario i Davor.

Ženski dio ekipe je odredio subotnje aktivnosti po principu ‘za nosom’, Sanja i Ines su se uputile prema Vranskom jezeru, umočile noge, uživale u prirodnim ljepotama okolice i nakon toga krenule prema Biogradu i opuštanju nakon vožnje koja nije bila toliko zahtjevna za razliku od muške ekipe. Nakon osvježenja u moru, povratak prema Pakoštanima i zajedničko druženje na već poznat način, uz puno smijeha i pokoje hladno pivo (za rehidraciju). Kristina se pješice uputila prema Biogradu, i vratila se nakon prođenih 20-tak km.

Dogodine ponavljamo super druženje, odlične vožnje uz novu destinaciju, pomno organiziranu uz pomoć našeg Kraje.

Pozdravlja vas Vaš BK BIKEAROUND.

Davor Krajačić i Ines Peračković

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime