Subota , ožujak 17 2018
Početna / Cobra / Žene, majke, kraljice s Kupe

Žene, majke, kraljice s Kupe

Prve kišne kapi počinju udarati u vjetrobransko staklo mog automobila dok se oko 10,30 pokušavam parkirati pored nasipa petrinjskog Gradskog kupališta na Kupi. Vijesti koje dolaze kažu da je jutros bilo vrlo grdo. Iz Bosne su stigli olujni gromovi i munje, nevrijeme je poharalo sve pred sobom i upravo je kiša zasula Glinu, a crno nebo iz koje počinje kišiti se nadvilo i iznad Petrinje.

Dosta automobila je jutros ovdje parkirano, na pijesku se igra odbojka, a uz obalu Kupe predali su se mnogobrojni kanui i njihove posade – u tijeku je Kup Grada Petrinje “Lovrenčevo 2017”. Iako, u ovom sportu nema novaca, nema medija, nema velikog zanimanja kao za nogomet, košarku, rukomet ili slično – ova ekipa entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport se ne predaje. A i jako se dobro znaju organizirati – puno bolje nego na nekim od navedenih “razvikanijih” sportova. Evo primjera.

Tko god da je jutros došao na kupalište bio je poslužen besplatnim doručkom i ručkom – i to obilnim. Čak tri kotla – tri gulaša kuhaju za sve posjetitelje tri lovačke udruge: Fazan, Veteran i Srna. Tu je čak i bend koji uživo svira, a oko glavnog stola su se okupile domaćice s punim rukama posla. Kuhaju i dijele kavu, sokove, pivo, kifle, kruh, kobasice (kuhane – donacija Gavrilović i narezane), kolače koje su same ispekle – treba li još išta napisati?

A ta neumorna ekipa žena, majki i kraljica u plavim majicama s logom Kajak kanu kluna Kupa Petrinja su:  Davorka Lovrić Vlašić, Vesna Juzbašić, Nikolina Ivoš, Željka Norković, Irena Marković i Ivana Kolarić.

Pojedoh i ja jednu Kranjsku, utrka je krenula, a cijelim prostorom se pronio glas s mikrofona. Voditeljica je bila Francika Marić.

M.Šantek

 

Moglo bi vas zanimati

Kiša spriječila Šimu Strikomana u Petrinji

A došao lijepo čovjek u Petrinju pripremiti teren, obišao ga, razmislio, nacrtao crte na koje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *