Četvrtak , ožujak 22 2018
Početna / Cobra / Zimska služba Petrinja postrojila svoje strojeve – sve je spremno za dežurstvo i djelovanje

Zimska služba Petrinja postrojila svoje strojeve – sve je spremno za dežurstvo i djelovanje

U Petrinji, srećom, za sada još uvijek nema snijega, ali su jutros u dvorištu stare stolarije u 9 sati svi oni strojevi i ljudi koji će krenuti u borbu sa snježnim pokrivačem  održali svoju smotru vozila zimske službe Petrinja.

Upaljena svjetla, rotirke, buka motora – sve ih je jutros pregledala policija i izvršila tehnički pregled ispravnosti vozila, a smotru je obišao i petrinjski dogradonačelnik Branimir Bešlić koji je zadovoljan viđenim i koji je podsjetio da od 15.11. do 31.03. po zakonu kreće rad zimske službe i da Grad Petrinja mora osigurati čišćenje oko 200 kilometara cesta od kojih je oko 100 asfaltiranih i 100 neasfaltiranih i da će strojevi Komunalca i Privrede koji su u vlasništvu grada odraditi posao, a ako bude izvanrednih situacija firma Komunalac ima ugovore sa još 4 kooperanta. Zamolio je građane da imaju razumijevanje jer se upravo u Petrinji vrše veliki radovi na kanalizaciji i radove i ako bude nekih nepredviđenih situacija da se slobodno jave njemu ili voditelju zimske službe.

A voditelj zimske službe je Zdravko Milaković iz Komunalca koji kaže da raspolažu sa kamionom Ivecco, sa dva Massey Ferguson velikim traktorima, manjim traktorom tuberom , JCB, sa tri mala traktora za čišćenje nogostupa. Dežurstva su organizirana od 0 -24 sa sjedištem u prostorijama stare stolarije. Postoje 4 prioriteta čišćenja i za sve uvjete su spremni i u mogućnosti  kvalitetno obaviti svoj posao. Zimska služba čisti 226,80 kilometara nerazvrstanih cesta – od toga 78 kilometara u Gradu Petrinji,15 kilometara u Mošćenici 132 kilometra u ostalim naseljima na podruučju Grada Petrinje i 5 kilometara nogostupa.

Snijeg može pasti – zimska služba je spremna.

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

DVD Prnjavor Čuntićki trebao bi biti stožerno društvo: Ali nije, nema dovoljno operativnih vatrogasaca s boravkom na Banovini

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prnjavora Čuntićog najudaljenije je od grada Petrinje, i zbog toga bi za …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *