Hokejaški kamp HiS Print Ministries u sisačkoj Ledenoj dvorani

0

HiS Print Ministries američka humanitarna udruga iz Houston-a danas je u sisačkoj Ledenoj dvorani organizirala hokejaški kamp. Hokejaški kamp dio je aktivnosti koje ova humanitarna udruga organizira i provodi u Sisku. Kamp je započet treningom najmlađih uzrasta sisačkih malih hokejaša od 6 do 8 godina koje su umijeću klizanja i hokeja na ledu učili treneri američke KHL lige.

Lijepo je vidjeti velik broj djece koji su se odazvali sudjelovanju u kampu te se trudili pratiti naputke trenera i izvoditi pokazane im finese klizanja u hokejaškoj igri. Zanimljivo je zamijetiti da mali hokejaši, za razliku od nas odraslih, uopće nisu zamijetili jezične barijere tako da uopće nemaju problema u razumijevanju svojih današnjih trenera.

Pitali smo trenere postoji li razlika u umijeću klizanja i igre te pristupu djeci u Americi i ovdje u Hrvatskoj. Ljubazni i razgovorljivi kao na svim susretima gdje smo se ovih dana sretali i družili s širokim osmjehom su mi objasnili: „Sva djeca su ista. Razigrana i pripravna usvajati znanja.“

I oni su oduševljeni Hrvatskom i ljudima što uvijek ističu, a i mi smo oduševljeni njihovim pristupom i srdačnošću.

Marjan Gašljević

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime