Subota , ožujak 17 2018
Početna / Cobra / Pozdrav Sisku s Hrastovačke gore

Pozdrav Sisku s Hrastovačke gore

Travanj je kažu stari petrinjski zapisi jogunast i prevrtljiv. Sad je kiša, sad sunce, ponekad i zamiriši na snijeg. A nedjeljno popodne se zatoplilo i prošaralo svjetlom novorođene krošnje obronaka Hrastovačke gore dok se u društvu Iggy Popa i njegovog albuma Blah, Blah, Blah iz daleke 1986. u mojim slušalicama, penjem strmom stazom prema razvalinama crkve sv. Duha iznad Hrastovice.

Sa ovih pozicija se kad je lijepo vrijeme otvori pogled na Petrinju ispod brda, Sisak u daljini, Moslavačku goru, Zagreb. Medvednicu, a ponekad i Papuk. Ovdje iz dubina šuma se formira ruža vjetrova koja jednostavno čist zrak šalje ispod sebe i širi ga kroz prostor.

Sunce se taman polako pripremalo za zalazak i osvijetlilo je krovove i zgrade Siska. Čak i Petrokemiju u daljini. Kao da je poslalo pozdrav Sisku s Hrastovačke gore.

A vi Siščanke i Siščani –  mogli bi doći na ovo mjesto, uživati u čistom zraku i spektakularnom pogledu kojeg vas većina nikad nije vidjela u životu na vaš grad. Hrastovačka gora vas je pozdravila. Ona vas zove.

M.Šantek

Moglo bi vas zanimati

Kiša spriječila Šimu Strikomana u Petrinji

A došao lijepo čovjek u Petrinju pripremiti teren, obišao ga, razmislio, nacrtao crte na koje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *