Početna / Lovra / Art Koktel 3: Vlasta Sumarev

Art Koktel 3: Vlasta Sumarev

Vlasta je zimsko dijete, rođena je polovicom mjeseca prosinca prošloga stoljeća u predblagdansko vrijeme. Piše od ranih dana školovanja s povremenim pauzama, ne zbog nedostatka inspiracije već zbog koječega ozbiljnijeg od piskaranja. Životna vrtloženja diktiraju i bojaju svaki napisani stih ili pjesmu. Ljubav, kao i nedostatak ljubavi, počesto iznenađuje ali i plaši njene pjesničke pokušaje izražavanja stanja duše, agonije samoće i spoznaje da je putnik – lutalica kroz vrijeme i prostor, osamljenica planete upletena u čudnu epohu još čudnijih entiteta i životno nepredvidivih situacija.
Umirovljena prije svih normi, ponovo se laća papira i olovke, postaje članicom KU Vers u Belišću, objavljuje u zajedničkim zbirkama, zbornicima, časopisima, portalima. Nagrađivana je, ali nedovoljno ambiciozna kao bih ukoričila i osmislila vlastitu zbirku.

O sebi kaže: „Tu sam gdje sam, pišem srcem, ponekad pretihom glazbom duše vrisnem pa se smirim, razgoropadim i usnem u vječnoj potrazi za spoznavanjem sebe. Dijete u meni mazi se poezijom , najdražom igračkom probdjevenih noći i sumornih dana ustrajno kopkajući ispod površine čovječanstva u potrazi za ljubavlju… i… pravednošću (ravnotežom).“
Ovu pjesnikinju možete poslušati i upoznati 9. prosinca 2017. na večeri poezije „Art Koktel 3“. Zagreb, Opatovina, pivnica Veliki Tolk, 19:00 sati.

Srce

Zavjetrina godina
Samovanja
Srce se ozrcalilo
U očima
Užurbani žurno
Žure
U elipsi (z)bivanja
Nitko da zaviri
U oči
Osloni se na dovratak
Osrčja
A ono grije snovitost
U samozataji
Kamenitih litica
Iza trnovitih grmova
Ocvalih osmjeha
Sa kojih klize
Krv
Znoj
I suze

Uzdasi jekom
Odjekuju
Rasipaju tonove
Po vitičastim
Vijugama
Prisutne
Odvojenosti

U očima
Treperi srce
Iza sjenovitih
Trepavica

Obodriti ga
Nije grijeh

Za PS portal: Mario Lovreković – Lovra

Moglo bi vas zanimati

Zelena milja

Roman Stephena Kinga „The Green Mile“ iz 1996. godine bio je svojevrsni izazov za autora, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *