NACIONALNI DAN OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

0
I gradonačelnik Bandić je stavio naočale; foto: Željko Krznarić

Autor: Željko Krznarić

Stavi naočale – promijeni pogled. Pod tim geslom na Zrinjevcu je obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj , mlade i socijalnu politiku te gradonačelnika grada Zagreba.

– Obilježavanjem ovog dana na Zrinjevcu željeli smo se približiti građanima – rekla je Mirjana Jakovčev, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama – željeli smo pokazati građanima da ove osobe nisu nevidljivi dio društva, da imaju iste potrebe i želje kao i prava kao i svi ostali građani. Pokazali smo što naše osobe s intelektualnim teškoćama rade u svojim kreativnim radionicama te programa koji su sami pripremili. Što se tiče senzibiliziranosti građana za ove sobe, u zadnjih se deset godina stanje dosta poboljšalo, no još uvijek jedan dio građana iz neznanja ne želi prići takvim osobama, ali kad ih upoznate shvatite da su toliko topli i dragi.

Pročelnica ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom Romana Galić je naglasila kako su sretni što sudjeluju u ovom događaju te na ovaj način oči javnosti usmjeriti na potrebe ovih sugrađana i potaknuti sve da rade na što boljoj kvaliteti njihovog života.

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime