SADNJA LIPA

0

Gradonačelnik Milan Bandić je danas obišao Ljubljansku aveniju gdje je u dužini od sto metara obavljena ogledna sadnja stabala lipa s obje strane prometnice, te ukrasnog grmlja u njenom središnjem pojasu. Po tom će obrascu na jesen početi hortikulturalno uređenje ove prometnice od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, naravo na onim dijelovima gdje to infrastruktura dopušta.

-Ideja koju sam iznio čelnicima Zrinjevca prije dvije godine je konačno ušla u realizaciju –naglasio je gradonačenik Milan Bandić- Ovdje od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, u duljini od dvadeset jednog kilometra u što se uključene Ljubljanska, Zagrebačka i Slavonska avenija posadit će se preko četiri tisuće lipa. Vjerujem da ćemo u tome imati podršku javnosti, i zelenih te da će na taj način Zagreb ući u knjigu rekorda kao najduža aleja lipa.

U srednjem pojasu zasadit će se Suručica, biljka koja dobro podnosi urbanu sredinu, zagađenja i ekstremne temperature kao i sol za posipanje cesta.

-Lipe su iz našeg rasadnika –rekao je Jure Leko, tehnički direktor Zrinjevca- Ngdje krajem desetog mjeseca ćemo moći krenuti sa sadnjom i vjerujem da će naši kapaciteti biti dostatni da se do kraja realizira ovaj projekt. Bit će tu tri vrste lipe, srebrnolisna, velelisna i malolisna lipa. Inače sve cvijetaju mirisnim cvijetovima.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime