(Pr)oživljeni koncerti: Beogradski Repetitor u sisačkoj Šumici

0

Piše: Miroslav Šantek – Cobra

Repetitor (https://en.wikipedia.org/wiki/Repetitor) je vrlo utjecajan bend koji je upravo najavio skorašnji koncert –  Ljeto u MSU 2018 (Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb) gdje će na krovu muzeja otprašiti svoj repertoar 7.7. A široj javnosti je dosta nepoznato da ovaj bend jako dobro poznaje Sisak i sisačku publiku koja dolazi na njihove koncerte. Zato smo iz naše arhive “iščupali” reportažu sa sisačkog koncerta Repetitora koji se dogodio krajem rujna 2016. kad su svirali na Viktorovcu u klubu SKWHAT. Evo što smo zapisali 29. rujna te 2016.

Prošlog vikenda završio je još jedan MUF (Mali Urbani Festival) – manifestacija koju već 13 put zaredom organizira Koordinacija Udruga Mladih Sisak i to u najboljem koncertnom prostoru SMŽ, a i dalje –  SKWHATU u sisačkoj Šumici Perivoja Viktorovac. Višednevni program MUF -a ispunjen raznim kulturnim i društvenim sadržajima tradicionalno kulminira koncertima bendova u subotnju noć kad se u ovom prostoru okupi najviše publike.

Tako smo i mi iza ponoći, u ranojutranjim minutama nedjelje ušli u ovaj klub gdje smo došli pogledati jedan od najboljih alternativnih bendova današnjice koji dolazi iz Beograda, a koji je već dva puta gostovao u Sisku – prije pet godina u Poodrumu, gdje kako oni kažu, na zidu visi portret Hendrixa, i prije dvije godine na Željezara festu, i kojeg ovdašnja publika jako dobro pozna.

Tako je bilo i ovaj put. Beskompromisna svirka od prvih taktova, gitarski rifovi uz podršku basa i bubnja, dvije cure i jedan dečko, utjecaji post punka s početka osamdesetih i osjećaj kao da na trenutke gledate EKV žešćeg zvuka krase ovaj bend koji je Siščanima isporučio ogromnu dozu energije čistog rokenrola, a ni publika nije ostala ravnodušna – sve ovo se vrlo brzo pretvorilo u veliki rock tulum, a i pjevač i gitarist Boris Vlastelica je u jednom trenutku s fuziranim basom preskočio ogradu i uletio među publiku ne prestajući svirati – vrlo rijetko viđen prizor iskonskog rokenrola.

Nema sumnje da se Sisak i Repetitor vole javno i da će se ovaj trio opet jednog dana vratiti na obale Kupe i Save.

 

http://www.wikiwand.com/sh/Repetitor_(bend)

 

 

 

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime