Početna / Cobra / I večeras je jedna zgodna žena prošla pored petrinjskog kafića…….

I večeras je jedna zgodna žena prošla pored petrinjskog kafića…….

Postoji jedna dobra scena u filmu Davida Lyncha “Plavi baršun iz 1986., gdje nesretni student (Kyle MacLachlan – budući agent Cooper iz čuvenog Twin Peaksa) protiv svoje volje bude doveden na jedan potpuno poremećeni tulum u neki stan, gdje domaćin pod svjetlom reflektora otpjeva uz glazbenu podlogu Roy Orbisona hit In Dreams, a koji potpuno sludi jednog zajebanog lika (Denis Hopper) koji uzme tu kazetu, stavi je u kazetofon svog automobila i krene u luđačku noćnu vožnju.

Kazeta Roy Orbisona (https://hr.wikipedia.org/wiki/Roy_Orbison) Mystery Girl našla se i u mojoj kolekciji albuma, a te 1988. na današnji dan, Roy Orbison je nažalost preminuo od posljedica srčanog udara. Imao je samo 52 godine kad je zauvijek otišao.

Ostala je njegova glazba. Pjesme koje su ušle u glave mnogih ljudi, pjesme s kojima su se mnogi poistovjećivali, pjevušili u određenim prilikama. Jedna od njih je svakako međugalaktički poznata Oh Pretty Woman.

Kad ju čujem, asocira me na jednu Petrinjku koja se bojala pasa lutalica na križaljki ulica Sapunarnice, djevojke koja ponekad dođe kući u te iste ulice, djevojke za kojom bi se i sam Roy okrenuo i povikao: I don’t believe you, you’re not the truth, No one could look as good as you…

A večeras ledena hladnoća, tama i depresija su prekrili petrinjske ulice. Sjedio sam u izlogu kafića i promatrao kako promiču ledenim zrakom farovi automobila, a onda je pored kafića prošla jedna prekrasna plavokosa žena. Roy u mojoj glavi mi je šapnuo da izađem van i povičem za njom: Yeah, yeah, yeah….

Počivaj u miru Roy.

M.Šantek

 

Moglo bi vas zanimati

Rekla je: Dođi na večeru ( sarma bez mesa, fancuska salata bez jaja…)

Sreo sam je nedavno na ulici. U prolazu mi je rekla da dođem na večeru. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *