Subota , ožujak 17 2018
Početna / A. Olujić / Izložba Diane Karas “Ukroćeno staklo” u pivnici Veliki Tolk

Izložba Diane Karas “Ukroćeno staklo” u pivnici Veliki Tolk

Pivnica Veliki Tolk na Opatovini se polako promiče u središte kulturnih događanja u Zagrebu. Našim čitateljima je Veliki Tolk poznat po tome što je nedavno, 28. listopada, ugostio pjesnike i glazbenike “Art Koktela” i to po svemu sudeći ne prvi i posljednji put. Njen vlasnik Roman Murr je ovaj put u suradnji s pjesnikinjom Majom Šiprak otvorio vrata još jednom eventu, izložbi radova Diane Karas “Ukroćeno staklo”.

Diana Karas rođena je 17.02.1961.u Zagrebu. Slikanjem se počela baviti jako rano, još u osnovnoj i srednjoj školi, da bi svoje radove prvi puta prikazala javnosti 1980. na skupnim izložbama u tvornici Janko Gredelj. Nakon godina slikanja u olovci, ugljenu, kredi i pastelu tražeći novi izričaj okrenula se keramici te 2004. upisuje tečaj kod Mirjane Rajković, a slijedeći korak u njenom stvaralaštvu je bio savladavanje fuzije stakla.

Fuzija stakla je tehnika kojom se na visokim temperaturama spajaju komadi stakla. Na ovaj način se od njega mogu dobiti razni ukrasni predmeti kao što su nakit, ukrasne posude, mozaici, stakleni zidovi, ali i vitraji pa čak i slike.

Ono što posebno oduševljava kod stvaralaštva Diane Karas su upravo slike nastale u tehnici fuzije stakla i kombiniranoj tehnici keramike i staklo fuzije. Na ovaj način nastali su portreti, slike s motivima Zagreba i životinja, pejzaži itd.

Diana je aktivni član Udruge likovnih umjetnika Grupa 69 i kao njihov član izlagala je na skupnim izložbama u knjižnicama Grada Zagreba, Muzeju umjetnosti u Iloku, Centrima za kulturu u sklopu projekta “Španciranje Zagrebom”, na izložbama “Ljetni intermezzo” i “Na pola godine”.

Izložbu Diane Karas će u subotu čitanjem svojih pjesama popratiti gostujući pjesnici Željka Antonija Kahlik, Aljoša Đugum, Nikica Krajina i naša Petrinjka Ines Kosturin, za glazbu će se pobrinuti Rasputin Orchestra, a događaj će moderirati Maja Šiprak.

Izložba se otvara 18. studenog 2017. u 17,00 sati u pivnici Veliki Tolk, Opatovina 49 u Zagrebu. Oni koji dođu sigurno neće požaliti.

A. Olujić

Moglo bi vas zanimati

Dečki, dečki….

U maju 1987. nije postojao internet, You Tube, sve žive i nežive društvene mreže, tog …

Jedan komentar

  1. Hvala od srca u Dianino, moje i ime svih nas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *