“U subotu je veliki jubilej, svi smo se uključili i pripremamo jednu veliku feštu. Sve počinje okupljanjem u 15.30h gdje će naš KUD “Seljačka sloga” otplesati kolo i izvesti prigodnu pjesmu, predsjednik Mjesnog odbora, Josip Mačak će pozdraviti goste i onda počinje Svečana akademija gdje će se govoriti o klubu i svim uspjesima. U 18.30h je utakmica, a nakon toga program s bogatom gastronomskom ponudom”, rekao je Marjan Klarić, dugogodišnji igrač SNK “Mladost Bobovac”, dodavši da obilježavanje ovog važnog jubileja počinje već sutra.
“Mi sutra odajemo počasti svim našim umrlim ljudima, sportašima, posebno ovima koji su poginuli u Domovinskom ratu – Milan Klarić, Marko Somić, Ivica Malović, novinr Milan Jajčinović i drugi. To su ljudi kojih se rado sjećamo i kojima ćemo na groblju položiti vijence i upaliti lampione, a imamo i zastavu kluba koja će sutr na Sv. Iliju biti posvećena u crkvi na Svetoj Misi”, dodao je Klarić.

Kako doznajemo od Zdravka Štajduhara, predsjednika ŠNK “Mladost Bobovac”, klub se danas natječe u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi, a broji 19 članova.
“Ambicije kluba su da ostane u ovoj ligi, da ostvarimo što bolji rezultat, jer da bismo mogli ići za prvu ili drugu ligu, trebali bismo imati podmladak, a nažalost nemamo toliko mladeži u selu. Dakle nadamo se što boljem rezultatu i da ćemo se zadržati ovdje gdje jesmo”, rekao je Štajduhar.

Takvo je stanje u klubu danas, no Zvonimir Laktašić, dugogodišnji igrač i svojevremeni predsjednik kluba se sjeća se kako je to sve bilo prije.
“Nogomet u Bobovac dolazi 1928. kad iz okolnih mjesta dolazi jedna nova igra – nogomet, koja Bobovčane ubrzo oduševljava. Osnivaju nogometni klub i igraju s okolnim selima, Kostajnicom, Jasenovcem i Sunjom, da bi 1953. prvi put zaigrali kao registrirani igrači igrali u grupnom natjecanju. Bolji status stječu poslije Drugog svjetskog rata i 1967. osvajaju prvo mjesto te prelaze u viši rang. Najveći uspjeh, uz spomenutu ’67. godinu, SNK “Mladost Bobovac ” ostvaruje 1985. godine kad klub osvaja Općinsku ligu i prelazi u Četvrtu reginalnu ligu, gdje igra s klubovima iz Zagreba, Gospića, Karlovca itd., sve do Domovinskog rata kad klub zamrzava status.   na pravi put”, naglasio je Josip Mačak, predsjednik Mjesnog odbora, a i svojevremeni predsjednik kluba.

Doći će hrvatski reprezentativci veterani, ugledni bivši prvoligaši i igrači i pozivam sve koji žele vidjeti spektakl, da u subotu dođu u Bobovac.

Za kraj dodajmo da nisu samo nogometaši slavljenici. Ove im se godine kao 90-godišnji vršnjaci pridužuju i dobrovoljni vatrogasci, ali i KUD “Seljačka sloga” koji slavi 70. godinu postojanja.

“30. lipnja smo proslavili veliku 70. obljetnicu rada i djelovanja. Kod nas su oni koji su u folkoru većinom u nogometu, ti isti su onda i u vatrogastvu, svi u svemu. Mi u KUD-u njegujemo svoj izvorni folklor, a u subotu ćemo u svečanom dijelu programa izvesti himnu i svečanu pjesmu za 90. obljetnicu kluba, a prije toga i program starinskih pjesama i naša bobavačka šetana kola”, najavio je Renato Klarić, predjednik KUD “Seljačka sloga” Bobovac.

Iz kluba su na kraju naglasili da su svi pozvani na besplatan program i bogatu enogastronomsku ponudu, a prvu sljedeću utkamicu Bobovčani će odigrati 2. rujna u Gvozdu protiv NK Gvozd.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here