Michel de Nostredame rođen je 14. prosinca 1503. godine. Bio je viđeni francuski liječnik i ugledni vidovnjak koji je objavio odmah popularizirane zbirke proročanstava. Najpoznatiji je po svojoj knjizi „Les Propheties“ koja je izdana 1555. godine. Oni koji vjeruju da su njegova proročanstva ispravno tumačena, zaključuju kako je Nostradamus predvidio mnoge velike svjetske događaje.

Primjerice, njegova predviđanja upozoravala su na pogiblju Henrika II, trodnevni požar koji je zahvatio London 2. rujna 1666. godine, Francusku revoluciju 1789. godine, osvajanja Napoléona Bonapartea, vladavinu Adolfa Hitlera, bacanje nuklearne bombe na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine, atentat na John Fitzgerald Kennedyja 1963. godine, pa čak i na napad u New Yorku 11. rujna 2001. godine. Rekao je da će nebo gorjeti i da će vatra zauzeti veliki novi grad, te da će hladnokrvnici posijati mnogo boli i smrti.
Tumačenja govore kako je zapravo predvidio rat između islamista i kršćana koji će eruptirati 2017. godine pod vodstvom trećeg antikrista, a završiti 2025. godine. Nostradamus navodi kako će tada napokon zavladati mir, ali da će u njemu uživati jako malo ljudi, odnosno rijetki preživjeli.

Proročanstva za 2018. godinu su već protumačena, a neka od njih su se već dogodila ili su se počela događati. Spomenut je američki predsjednik Donald Trump koji je okarakteriziran kao „lažni trubač“; odgovoran za kraj Izraela. Početak Trećeg svjetskog rata trebao bi se dogoditi u Francuskoj nakon velike invazije muslimana koji će zatim napasti cijelu Europu. Pored toga, za Treći svjetski rat trebale bi biti odgovorne i dvije najveće svjetske sile; dakle po Nostradamusu zlo će se pojaviti iz dva smjera.

Italiji prijeti erupcija velikog vulkana Mount Vesuvius koja bi mogla uzrokovati i do 15 000 ljudskih žrtava. Spominje se i veliki potres koji bi zahvatio veliki dio zemaljske kugle, a ujedno i pad svjetske ekonomije koji će potaknuti prirodne katastrofe i ratovi. Ono što bi najviše trebalo uznemiravati je ono na što više gotovo da ne možemo utjecati, a to je porast globalnog zatopljenja i to do mjere da će polja gorjeti.

Svijet je postao velika kugla ludila i to je svakoj razumnoj osobi jasno, međutim razum neće pobijediti novac, korupciju, moć i egoizam. Nostradamus je preminuo 2. srpnja 1566. godine, predvidjevši vlastitu smrt. Ukoliko je to istina, moguće da je i sve ovo istina.

Što nas sve čeka, doznat ćemo uskoro…

Mario Lovreković – Lovra
Foto: YouTube screenshot

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here